Timişoara: Emoţii si bucurie la bacalaureat (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii din Timişoara s-au adunat la centrele de examinare de la primele ore ale dimineţii pentru proba orală la limba şi literatura română.

Majoritatea absolvenţilor de liceu nu au mai avut răbdare să stea acasă aşa că s-au adunat de dimineaţă în faţa liceelor. ,,Am venit de la ora 08.00, dar eu intru la 15.00. N-am mai putut să stau acasă pentru că am emoţii foarte mari”, a mărturisit Alexandra Buzatu.
Prima probă va fi susţinută în faţa unei comisii mai mult sau mai puţin mulţumite. Profesorii care îi vor evalua pe elevi anul acesta sunt plătiţi cu 50 % mai puţin decât anul trecut.  ,,Nu cred că o să ne afecteze în vreun fel problemele profesorilor”, a spus Ştefan Lupşa, elev al Colegiului Naţional Bănăţean.

Elevii sunt importanţi

În judeţul Timiş, profesorii au lăsat deoparte problema banilor şi s-au prezentat la Bacalaureat. Astfel, comisiile de examinare şi cele de supraveghere sunt complete. ,,Elevii nu au nicio vină că noi trecem printr-o perioadă de criză. Cred că adevăraţii dascăli sunt cei pentru care elevii sunt importanţi”, a spus Marin Popescu, inspector general adjunct.
Emoţiile absolvenţilor sunt de două ori mai mari pentru că probele orale sunt eliminatorii. Astfel, cei care nu reuşesc să obţină măcar nota 5, vor fi declaraţi respinşi şi vor trebui să mai înveţe pană la sesiunea de examinare din toamnă. Aceste cazuri sunt însă foarte rare. ,,Sunt subiecte care abordează chestiuni de comunicare, unde să se vadă cât au înţeles elevii şi cum se exprimă ei”, a continuat Marin Popescu.
Mâine va urma proba la limba şi literatura maternă după care, în 24 şi 25 iunie va fi proba orală la limba modernă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite