Emil Sebeșan, care a supraviețuit “Experimentului Pitești”, se zbate între viață și moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deținut politic de la închisoarea de la Pitești, cel mai cumplit lagăr comunist din România, se află în comă, după spusele persoanelor care îl cunosc.

Emil Sebeșan nu a apucat să vadă filmul “Demascarea”, care a fost lansat şi la Timișoara. Deși este unul dintre actorii celui mai complex documentar, realzat de  Nicolae Mărgineanu, după scenariul lui Alin Mureşan, Sebeșan a lipsit de la evenimentul de la Muzeul de Artă. Organizatorii nu știau prea multe despre starea lui Emil Sebeșan, dar vocea lor era gravă. “Domnul Sebeșan este pe moarte. Este foarte, foarte bolnav, în comă. De aceea nu este aici. Mai multe nu știm nici noi să spunem”, a declarat Alin Mureșan.

Mai multe informații au putut oferi persoanele care se aflau în sală și care l-au cunoscut pe Sebeșan. Printre ei, scriitoarea Ileana Silveanu, și ea fostă de deținută politic. “Știm că se află într-o pensiune privată și este în comă. În ultima vreme a fost foarte bonav. Ce nu a avut, săracu de el. În iarnă i-au amputat un picior”, a povestit Ileana Silveanu.

Emil Sebeșan (85 de ani) a fost unul din cei care au putut depune mărturie despre cumplitele torturi la care au fost supuși tinerii anti-comuniști el fiind închis la Piteşti în anul 1949.


Citiți aici o poveste halucinantă cu Emil Sebeșan, realizat anul trecut și apărut în Adevărul.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite