Emil Kindlein Museum – o oază de istorie printre haine și pantofi, în magazinul Bega GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inedită expoziție de orologii într-un spațiu neconvențional
Inedită expoziție de orologii într-un spațiu neconvențional

Succesul repurtat cu expoziția de ceasuri de la Muzeul de Arte l-a determinat pe muzicianul Emil Kindlein să deschisă un muzeu permanent, mult mai vast, în locul unui magazin în magazinul Bega

Realizare aproape incredibilă pentru Emil Kindlei, într-o vreme în care mai toată lumea aleargă să obțină câștiguri materiale. Acesta l-a convins pe Emil Cristescu, proprietarul magazinului Bega, să renunțe la un magazin și să ofere un spațiu gratuit pentru deschiderea unui muzeu al orologiilor. Astfel, amatorii de shopping, care nu pot fi duși până la un muzeu, vor avea la îndemână, printre haine și pantofi, un loc în care au ocazia să se culturalizeze.



GALERIE FOTO

Emil Kindlein Museum

Emil Kindlein Museum a fost amenajat la etajul doi, cu ajutorul celor de la Teatrul Național Timișoara, care au pus la dispoziție un decor de poveste. “Pentru mine e foarte important că am deschis un muzeu, nu o expoziție. Ceea ce am strâns aici este istoria meștușugurilor de ceasornicar și bijutier, de la începutul anilor 30, care a aparținut bunicului meu, Petru Kindlein. Am recreat atelierul, prăvălia și o parte din importantă din viața privată a bunicului, cu fotografii de epocă, diplome, caiete, obiecte personale, cu pasiunile lui pentru patinaj, fotografie și arbitraj. La acest volum, nu ai cum păstrezi deschis un muzeu doar o lună”, a declarat Emil Kindlein.

Cu ajutorul decorurilor s-a creat un veritabil tunel al timpului, prin care se poate descoperi zilnic istoria unor meșteșuguri la mare cătare la începutul secolului. Peste 2.000 de orologii de toate felurile, de mână, de perete, deșteptătoare, pandantive, îi așteaptă pe timișoreni. Intrarea este liberă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite