Timişoara: Elevii timişoreni vor mate şi psiho la liceele de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de elevi care au terminat gimnaziul au intrat la liceu mai uşor decât se aşteptau.

Cea mai mare medie de admitere din oraş a fost 9,96, notă obţinută de o elevă de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. Au fost aproape 1.000 de tineri care au avut medii peste 9 şi s-au înghesuit la specializări de cinci stele.

,,Şi anul acesta, foarte mulţi elevi au optat pentru profilul de matematică-informatică şi pentru ştiinţele sociale”, a spus Sorin Ionescu, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş. Cea mai mare medie care a închis lista de admitere de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a fost 9,08. Este media care plasează şcoala pe lista celor mai bune licee din ţară şi în vârful topului liceelor din Timişoara. La un pas de primul clasat se află Colegiul Naţional „C.D. Loga”, cu ultima medie de admitere 9,07. Colegiul Naţional Bănăţean se mândreşte cu media de 8,95 ca fiind ultima cu care s-a intrat. Următoarele în clasament sunt Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, cu 8,77, şi Liceul „Grigore Moisil”, cu 8,38.

Cine a rămas pe dinafară

Doar 66 de copii au rămas nerepartizaţi şi vor participa la a doua sesiune de înscrieri programată luni. ,,Elevii care nu au fost admişi acum nu au fost repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni pe fişele de înscriere”, a spus Sorin Ionescu. Aceştia vor avea de unde să aleagă pentru că în judeţ au mai rămas peste 500 de locuri neocupate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite