Elevii din Ungaria au liber luni și marți din cauza avertizărilor meteo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii unguri au decretat cod roșu în nouă județe, pentru ziua de sâmbătă. Printre ele se află și județe Bekes, Csongrad și Hajdu-Bihar, care se învecinează cu zona de vest a României.

Cele mai noi prognoze meteo din Ungaria arată că în județul Csongrad (cu orașul de reședință Szeged), care se învecinează cu Timișul, vor avea loc căderi masive de zăpadă, iar temperaturile vor coborî la temperaturi de -17, -20 de grade Celsius, însoțite de vânt puternic. Aceste condiții vor îngreuna circulația, care va afecta astfel și programele numeroaselor instituții. Guvernul de la Budapesta a lăsat mână liberă prefecților din județele afectate de vremea rea să decidă ce vor face. Astfel în județul Csongrad s-a decis deja ca luni și marți elevii să nu meargă la școală. Nici grădinițele nu vor funcționa.

În Ungaria a fost decretat cod roșu în nouă județe, ceea ce înseamă avertizare de gradul trei dată de meteorologi pentru ziua de sâmbătă. Printre ele se află și județe Bekes, Csongrad și Hajdu-Bihar, care se învecinează cu zona de vest a României. De asmenea, sunt avertizări de gradul doi în alte șase județe.

În zona de sud a Ungariei ninge deja destul de puternic, iar meteorologii maghiari susțin că până duminică zăpada așternută va depăși 50 de centimetri. La Budapesta,  la centrul național pentru sitiuații de urgență, se fac pregătiri intense pentru următoarele zile. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite