Eder Bonfim şi Tiago Da Costa, prieteni şi rivali pe post la "Poli" Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiago Da Costa, portughezul transferat în această iarnă de „Poli” Timişoara, se acomodează de minune la noua sa echipă. Cel mai bun prieten al fundaşului dreapta este chiar rivalul său pe post, Eder Bonfim. După prima săptămână la „Poli”, Tiago s-a împrietenit cu toată lumea.

Portughezul a efectuat primul antrenament cu echipa timişoreană pe 11 ianuarie 2010, iar între timp şi-a făcut prieteni în toată delegaţia bănăţeană, începând de la jucători şi până la staff-ul tehnic.  „Mă simt bine după o săptămână la această echipă. Atmosfera este OK, iar echipa este una de calitate. Tot lotul m-a primit bine, coechipierii sunt o companie plăcută, nu am absolut nicio problemă. Asta mă va ajuta foarte mult în procesul de adaptare la FC Timişoara, mai ales că şi staff-ul tehnic este foarte deschis şi mă sprijină mult”, a declarat jucătorul lusitan.


Fundaşul dreapta se înţelege bine cu Taborda şi Bonfim, jucători proveniţi şi ei din fotbalul portughez. „Mă bucur că sunt mulţi vorbitori de portugheză, aştept să vină şi Dede de la Cupa Africii. Eder Bonfim şi cu mine suntem prieteni buni, ne înţelegem perfect. Sigur, suntem concurenţi pe post, ne antrenăm cât mai bine pentru a intra în primul 11. Este normal să fie mulţi jucători pe aceeaşi poziţie deoarece numai aşa apare calitatea. Însă una este concurenţa din teren, altceva este amiciţia noastră”, a mai spus Da Costa.

Fotbalul e acelaşi

Tiago Da Costa crede că nu este întâmplător că o serie de conaţionali de-ai săi s-au adaptat perfect la Liga I, în campionatul românesc activând în acest moment zeci de fotbalişti din Portugalia. „Fotbalul românesc se aseamănă cu cel lusitan, şi la capitolul tehnic, şi la forţă. Pentru un jucător portughez adaptarea în România nu este o problemă din niciun punct de vedere. Inclusiv când vorbim de climă. Îmi place oraşul Timişoara, din primele zile mi-am dat seama că nu va fi o problemă să mă adaptez”, a spus Tiago pentru site-ul oficial al clubului, www.politimisoara.com.


Altfel, jucătorii alb-violeţi îşi continuă programul specific acestei perioade, cu câte două antrenamente pe zi, fără a pune la socoteală şi activităţile obligatorii de la sala de forţă şi de la piscină. Nu se consemnează nicio indisponibilitate majoră, tehnicienii beneficiind de aportul tuturor jucătorilor. Singurii cu probleme minore sunt Bourceanu, Sepsi şi Vazquez însă ei intră, treptat în antrenamente, la randament maxim. Dintre jucătorii reţinuţi de probleme cu paşapoartele sau viza, Mansour şi Mera au ajuns deja în Antalya, în timp ce Cristian Mejia este aşteptat în această seară.

Plecarea lui Gigel Bucur nu mai e o certitudine

Marian Iancu s-a întâlnit în Antalya cu oficialii Kuban Krasnodar, echipa din Rusia unde antrenează Dan Petrescu, însă lucrurile nu sunt lămurite. „Se poate întâmpla orice, o să vorbesc şi cu jucătorul, dar nu cred că se va concretiza transferul. O să vă explic de ce, dar lăsaţi-mă să vorbesc întâi cu fotbalistul meu. M-am întâlnit cu cei de la Kuban, am discutat, dar mai multe nu pot spune”, a declarat finanţatorul bănăţenilor.


În schimb, alb-violeţii sunt tot mai aproape de înregimentarea lui Dayro Moreno. „Am discutat cu el personal, în româneşte. Chiar m-a surprins cît de bine poate vorbi. Mi-a spus că e foarte interesat de oferta noastră şi că va veni la Bucureşti pentru a-şi negocia angajamentul. Am început să lucrăm deja la documente, aşa că, pînă la sfîrşitul săptămînii, el se va alătura lotului prezenta în Turcia”, a spus Marian Iancu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite