Ecoturism pe Mureş: de la Periam la Mako, vâslind pe canoe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de sport pot ajunge în Ungaria pe canoe
Iubitorii de sport pot ajunge în Ungaria pe canoe

Iubitorii sportului şi cei care doresc să facă mişcare în natură au parte de un traseu inedit, pe apă şi pe uscat, realizat în urma unui proiect transfrontalier între România şi Ungaria.

În cadrul proiectului Ecoturul Mureşului Inferior între Periam Port şi Mako, au fost realizate trase acvatic de caiac-canoe pe răul Mureş şi un trase pe uscat cu biciclete şi pe jos pe digul de protecţie a râului Mureş. „Scopul a fost crearea unor trasee turistice prin intermediul cărora monumentele naturale, culturale şi istorice ale regiunii să fi mai bine cunoscute de către turişti de toate vârstele”, a declarat Cornel Dumitraş, primarul comunei Periam.

Traseele pe uscat de-a lungul digurilor de protecţie împotriva inundaţiilor oferă amatorilor de turism cu bicicleta sau pe jos, posibilitatea observării şi studierii faunei locale (peste 200 de specii de păsări, marea lor majoritate protejate: acvila ţipătoare mică, dumbrăveanca, raţa cârâitoare mică, barza neagră, stârcul cenuşiu, egreta mică, lăstunul de mal, ciocârlia, codalb, sturzul cântător, cerbul, mistreţul, iepurele de câmp şi reptile), cât şi a florei spontane cu peste 1.000 de specii şi subspecii lemnoase şi ierboase.

Cu canoe în Ungaria

Traseele acvatice se parcurg cu canoe, având ca punct de plecare zona de agrement Periam Port, din judeţul Timiş, cel mai îndepărtat punct al traseului fiind localitatea Mako, din Ungaria.

Pentru traseele pe uscat sunt asigurate biciclete pentru adulţi şi copii şi echipament de protecţie corespunzător. În cazul turelor de mai multe zile se asigură corturi care se pot monta în zonele plane aflate pe traseul dintre Periam Port şi Mako”, a mai spus Cornel Dumitraş.

Traseul acvatic, între Periam Port şi Mako permite observarea malurilor neatinse, a insulelor declarate rezervaţii naturale şi a plajelor de nisip, precum şi a florei şi faunei specifică apelor curgătoare.



Ecoturism
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite