EXPERTIZĂ Două persoane din Primăria Timişoara, suspectate de falsurile din dosarul mafiei imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv

Finalizarea celei mai mari anchete făcute vreodată împotriva mafiei imobiliare din Timişoara a fost posibilă prin realizarea unei expertize pe semnăturile mai multor persoane. Specialiştii au stabilit că falsurile au fost realizate de Francisc Kelemen, ceea ce l-a şi făcut pe acesta să recunoască tot. Până la stabilirea acestor detalii au fost suspectate însă de falsuri mai multe persoane, inclusiv oameni importanţi din Primăria

Procurorul de caz, Angelina Tufariu a reuşit să desfacă iţele unui caz foarte complicat. Unul din paşii anchetei a fost „colectarea” semnăturilor şi a înscrisurilor care au fost trimise la expertul criminalist pentru a stabili cine a realizat falsurile. În luna iulie, când a fost solicitată expertiza, „pe radarul” Angelinei Tufariu erau suspectate de comiterea falsurilor opt persoane dintre care patru sunt funcţionari publici, doi la Primăria Timişoara şi doi la Cadastru.

Fostul şef de cabinet al primarului, suspectat de falsuri


Procurorul a transmis expertului o listă cu opt persoane pentru a le analiza scrisul şi a verifica dacă pot fi învinuiţi de falsuri. Unul dintre cei opt este Camil Georgin-Peia, în prezent avocat şi fost şef de cabinet al primarului Gheoghe Ciuhandu. Un alt funcţionar de la Primăria Timişoara este Costel Măndoiu, fost angajat al Direcţiei Fiscale, în prezent disponibilizat.

Kelemen, autorul falsurilor


Pe lista cu „suspecţii” de falsificarea documentelor au mai fost Petre Turpan şi Remus Crudu, angajaţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş. De asemenea, a mai fost transmis la analiză scrisul lui Manuel Comşa, jurist la mai multe firme, al lui Ioan Işfănuţ, dar şi al Aureliei Popescu, actuali martori în proces. Nu în ultimul rând, a fost trimis la verificat Francisc Kelemen, considerat „creier” al mafiei imobiliare. Raportul de expertiză a arătat că dispoziţiile de retrocedare au fost falsificate de Francisc Kelemen. În urma expertizei, specialiştii nu au putut spune cine a falsificat o parte din documente, astfel că unul dintre funcţionarii Primăriei Timişoara rămâne în continuare suspect de comiterea falsurilor.

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cum au fost analizate semnăturile şi scrisul celor implicaţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite