EXCLUSIV Un personaj misterios, pion al mafiei imobiliare, dispărut în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

„Adevărul de Seară” continuă seria dezvăluirilor din dosarul mafiei imobiliare în care sunt judecaţi notari, funcţionari publici, dar şi liderii reţelei, Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen. În ultima declaraţie dată în faţa procurorului, Kelemen a vorbit despre o persoană care l-a ajutat şi care acum este în Brazilia.

Ancheta în dosarul mafiei imobiliare care a luat terenuri cu acte false a fost finalizată cu largul concurs al lui Francisc Kelemen, „creierul” operaţiunilor. În declaraţia de 14 pagini, Kelemen povesteşte cum i-a propus Ionelaş să facă falsurile, cum a acceptat şi cum a finalizat opraţiunile. Toate falsurile au fost făcute pe filieră ungară, însă Kelemen a avut nevoie şi de sprijin intern. „Creierul” falsurilor povesteşte cum a apelat într-una din faze la o bună cunoştinţă, plecată acum în Brazilia. „Eu am primit documentaţia (n.r. de la Ionelaş Cârpaci) şi am verificat-o să văd cum arată. Am constatat că e nevoie de un specialist pentru a întocmi aceste planuri. Am apelat la o bună cunoştinţă a mea, pe care în prezent nu doresc să o numesc întrucât este plecată din ţară şi nu am mai văzut-o. Este plecată în Brazilia şi nu am numărul ei de telefon”, a declarat Kelemen.



Procurorul de caz nu a mai insistat pentru depistarea acestei persoane, Kelemen explicând doar în ce a constat ajutorul venit din partea misteriosului personaj. „Eu i-am comunicat acestei persoane că doresc să-mi întocmească două planşe de informare pentru fiecare imobil […]. Eu i-am pus la dispoziţie extrasele CF in extenso, pentru a putea compara situaţia de la faţa locului, care mi-au fost restituite. Acea persoană mi-a adus pentru fiecare din cele două imobile menţionate mai multe planşe care corespund documentaţiei anexate la cele două dispoziţii de restituire, dar care nu aveau trecute „cartuşul” cu proiectantul şi nici ştampilele care se regăsesc în documentaţiile depuse la CF menţionate”, a mai arătat Kelemen.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite