EXCLUSIV Liceană de bani gata, condamnată la trei ani cu suspendare după ce a omorât un om şi a rănit alţi patru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lorena Cuciureanu (foto: Facebook.com)
Lorena Cuciureanu (foto: Facebook.com)

Lorena-Manuela Cuciureanu, o tânără de bani gata din localitatea arădeană Chişineu-Criş, a fost condamnată la trei ani cu suspendare după ce a produs un grav accident de circulaţie, intrând pe contrasens cu BMW-ul părinţilor. Tânăra, care îşi luase permisul cu doar câteva luni înainte, a intrat pe contrasens într-o depăşire periculoasă. 

Accidentul provocat de Lorena Cuciureanu a avut loc la începutul acestui an, în data de 17 februarie, pe drumul dintre Sintea Mare şi Chişineu-Criş. Tânăra, care avea permisul de doar câteva luni (octombrie 2010) se afla la volanul unui BMW 525, proprietatea părinţilor. Pe scaunul din faţă era mama fetei. Fără o experienţă vastă la volan, Lorena Cuciureanu a intrat în depăşirea unui camion şi a izbit frontal o maşină care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, Enghelradt Aurelia a murit şi soţul acesteia, Enghelhardt Francisc, a fost grav rănit (40-45 de zile de îngrijiri medicale). De asemenea, alte trei persoane au fost rănite: Rus Lucreţia (65-70 de zile de îngrijiri medicale), Ioan Rus (40-45 de zile de îngrijiri), Rus Tuţa (14 zile de îngrijiri medicale).



Au minţit în primă fază

Într-o primă fază, Lorena Cuciureanu şi mama ei au minţit cu privire la autorul accidentului. Mama le-a declarat poliţiştilor că ea se afla la volan. Ulterior s-a dovedit însă că BMW-ul era condus de fiica acesteia, Lorena. Procurorul a început urmărirea penală împotriva mamei pentru fals în declaraţii, dar a fost scoasă de sub urmărire penală şi a primit avertisment. Lanţul minciunilor a continuat şi tânăra a declarat că a ajuns pe contrasens după i-a ieşit în faţă un animal „cu blană deschisă”. „Fiind în spatele camionului, la o distanţă relativ micp, pe care nu o pot aprecia, am văzut în partea dreaptă un animal cu blană deschisă (albă) care venea în fugă dinspre câmp, moment în care am virat brusc, intrând pe sensul opus de deplasare în faţa unui alt autoturism, care venea din sens invers”, a declarat Lorena Cuciureanu.

Contrazisă de martorul-cheie care a prevăzut accidentul


Declaraţia şoferiţei cu BMW, Lorena Cuciureanu a fost demontată de martorul cheie din dosar, şoferul camionului pe care tânără a vrut să îl depăşească. „Am observat în oglinzile retrovizoare un autoturism care circula în aceeaşi direcţie cu mine, dar pe sensul opus. A mers aproximativ un kilometru, până în momentul în care s-a apropiat de mine. Le-am atras atenţia colegilor care erau cu mine să fie atenţi că din sens opus se apropie un alt autoturism cu luminile aprinse, iar BMW-ul nu dă semne că ar intenţiona sa revină pe sensul lui de mers, angajându-se în depăşire, moment în care am frânat şi am tras brusc dreapta, pentru a nu intra în coliziune cu aceştia”, a declarat martorul Fercal Cosma Alin. Acesta a mai spus că după ce a coborât din maşină, mama fetei i-a spus să o ţină pe fiică să nu se omoare.

Condamnată cu suspendare


Pusă în faţa faptelor, Lorena Cuciureanu a recunoscut acuzaţiile şi a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă. Primul termen din dosar s-a judecat la Judecătoria Chişineu-Criş, iar tânăra a fost condamnată la trei ani cu suspendare. „Inculpata a recunoscut săvârşirea faptei, nu are antecedente penale, iar scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea efectivă a pedepsei”, şi-a motivat judecătorul decizia. Odată cu condamnarea, judecătorul a stabilit şi daunele pentru familiile victimelor.

Firma de asigurări şi părţile civile nu au fost mulţumite cu cuantumul daunelor şi au declarat recurs. Pe latura penală, nici procurorii, nici părţile civile nu au declarat recurs, astfel că decizia finală rămâne de condamnare la trei ani cu suspendare.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce daune s-au stabilit în acest dosar

Lorena Cuciureanu (foto: Facebook.com)
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite