EXCLUSIV Tatăl fetiţei abuzate sexual de un bolnav de SIDA şi "răsplătită" cu ţigări vrea să îl scape de închisoare pe violator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl fetei e împins spre iertare de un imbold creştinesc. Bărbatul îl iartă pe violator şi vrea să retragă toate plângerile întrucât e convins că fata nu a fost infestată cu teribila boală datorită rugăciunilor. Există şi o condiţie: violatorul nu mai are voie să îi pângărească fata şi nici să o mai salute sau să îi vorbească. Autorităţile nu vor să ţină cont de intenţiile tatălui victimei.

După mai bine de şase luni de rugăciuni şi speranţe, familia fetei de 17 ani, care a fost violată şi "răsplătită" de un bolnav de SIDA cu 50 de lei şi câteva ţigări, respiră în sfârşit liniştită. Ultimul test făcut la spital arată că fata nu a fost infestată cu teribila boală, cu toate că violatorul nu a purtat prezervativ. Cum comuna în care trăiesc - Nădrag - nu putea oferi familiei tinerei suficiente oportunităţi, capul familiei a plecat la muncă în Italia. Reîntors în ţară, tatăl a mers cu fiica la testul care trebuia să arate dacă minora a fost infestată de cumplita boală. Medicii au putut să le ofere un răspuns bun părinţilor: fata are dreptul la o nouă viaţă, ea nefiind bolnavă. Doar după şase luni testele sunt concludente.

CITEŞTE ŞI:

DRAMĂ O nouă viaţă pentru o adolescentă violată de un bolnav de SIDA

Un bolnav de SIDA acuzat că a violat o fată de 15 ani a fost arestat la cererea Poliţiei Timiş

„Lunile care au trecut de la viol au fost îngrozitoare. A trebuit să privesc cum toată viaţa fetei mele s-a sfărâmat în fiecare zi. Am avut probleme la primărie, dar şi la şcoală. Noroc cu medicii buni. Zilele trecute am primit însă o veste bună. Andreea nu a fost infestată, deci nu are SIDA", a spus tatăl fetei, Ion F.

image

Tatăl fetei (medalion) intenţionează să îşi retragă plângerea

Bărbatul crede că totul este un miracol dumnezeiesc, astfel că e hotărât să îşi retragă plângerea de viol. "Fata şi-a revenit. E în interesul tuturor să ne retragem plângerea. Şi aşa trăim într-o comunitate mică. Atâta timp cât cel care mi-a violat fata nu o să o pângărească din nou totul o să fie bine. Nu mai vreau nici măcar să o salute pe stradă", a spus Ion F.

Chiar dacă tatăl vrea să îşi retragă plângerea, autorităţile care s-au implicat în caz - Poliţia şi Protecţia Copilului - nu au cum să îndeplinească dorinţa tutorelui. Ele s-au autosesizat în acest caz, astfel că plângerea tatălui nu mai contează.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite