EXCLUSIV Sentinţa care ar trebui să-i dea fiori lui Huidu. Un italian care a provocat un accident cu trei morţi, condamnat cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii români încep să dea pedepse cu executare pentru uciderile din culpă sau pentru alte infracţiuni la Codul Rutier. „Adevărul” a prezentat mai multe cazuri în care autorii unor accidente au fost condamnaţi cu executare. Ultimul condamnat este italianul Giuseppe Lancioni, care şi-a ucis soţia, sora geamănă a acesteia şi încă o femeie pe o şosea din Timiş. 

Giuseppe Lancioni, de 52 de ani, a ucis trei femei într-unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie care au avut loc în anul 2009 pe şoselele din Timiş. Italianul, venit cu soţia româncă în vizită la Timişoara, conducea spre graniţa cu Ungaria şi nu a oprit la o trecere de cale ferată din judeţul Timiş. Automobilul Kia condus de Lancioni, în care se mai aflau trei femei, a fost izbit în plin de un tren.

Surori gemene, moarte în accident

Femeile au murit imediat după impact, însă şoferul a scăpat cu răni uşoare. Una dintre ele era soţia şoferului, Dorina Toda, de 41 de ani. În maşină se mai afla sora geamănă a soţiei, Domnica Toda, şi încă o femeie. Italianul a stat câteva zile în spital, apoi a trebuit să dea socoteală în faţa procurorilor care l-au trimis în judecată pentru ucidere din culpă. 

Condamnat la trei ani de închisoare cu executare 

Procesul italianului s-a judecat pe fond la Judecătoria Sânnicolau Mare. Magistraţii de aici l-au condamnat pe Lancioni la trei ani de închisoare cu executare. Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara, unde magistraţii au emis recent sentinţa prin care Giuseppe Lancioni a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare. Odată cu sentinţa de menţinere a condamnării, judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au majorat şi daunele morale, care se ridică la sumă cu cinci zerouri. 

Vezi cum au motivat judecătorii sentinţa de condamnare cu executare, dar şi valoarea daunelor morale, mâine în „Adevărul”

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite