EXCLUSIV Secretarul Cojocari, „albit” de judecători în procesul cu fostul arhitect-şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul arhitect-şef al oraşului, Sorin Ciurariu, a fost penalizat de Comisia de Disciplină a Primăriei după un proces pe care municipalitatea l-a pierdut. Ciurariu a susţinut însă că procesul a fost pierdut din cauza Direcţiei Juridice, conduse de sercretarul Ioan Cojocari. Instanţa i-a dat dreptate secretarului.

Primăria Timişoara a pierdut anul trecut un proces, prin care instanţa obliga Consiliul Local să aprobe un plan urbanistic zonal. Pentru că era a doua oară când se ajungea în situaţia ca aleşii locali să fie puşi în faţa faptului împlinit, Consiliul Local a cerut o anchetă internă pentru a se demonstra cine se face vinovat de pierderea procesului. Cercetaţi în comisie au fost secretarul Ioan Cojocari şi arhitectul-şef de la vremea respectivă, Sorin Ciurariu. 

Deşi procesul a fost pierdut din cauza unor chestiuni juridice, Comisia de Disciplină l-a găsit  vinovat pe Ciurariu, care a şi fost penalizat la salariu. Fostul arhitect-şef a contestat decizia în instanţă, dar a pierdut. Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au emis o sentinţă irevocabilă care le dă dreptate celor care l-au amendat pe Ciurariu. Acesta a refuzat să facă vreun comentariu, susţinând doar că sancţiunea s-a prescris şi continuă procesul pentru schimbarea sa din funcţia de arhitect-şef. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite