EXCLUSIV Profesoară din liceu a ministrului Funeriu: „Era un copil cu bun simţ. Chiar nu ştiu cine l-a adus în politică şi de ce a acceptat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul în care a fost implicat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu i-a lăsat indiferenţi pe profesorii din liceu ai acestuia. În prezent, la liceul din Timişoara la care a învăţat Funeriu au mai „supravieţuit” doi profesori, dintre care unul este ca şi pensionat. Profesoara sa de biochimie, încă activă, are numai cuvinte de laudă la adresa fostului său elev. 

Silvia Vert este profesor de chimie la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara, acolo unde ministrul a învăţat până în clasa a 11-a. Silvia Vert i-a predat lui Funeriu biochimia, timp de un an de zile, în clasa a 11-a. „Era un elev bun în general şi foarte bun la chimie. Situaţia lui şcolară era foarte bună. Chiar după ce a ajuns ministru, colegii mai tineri s-au uitat peste foaia matricolă să-i vadă situaţia”, a spus profesorul. Silvia Vert a mărtusit că plecarea lui Daniel Funeriu în Franţa, la sfârşitul clasei a 11-a s-a făcut în condiţii bizare. „Şi-a finalizat clasa a 11-a la noi, a plecat în vacanţă în Franţa şi nu s-a mai întors. Am înţeles că a fost prezentat la un colegiu unde a fost testat, au constatat că e bun şi a rămas acolo. Din ce ştiam noi, în clasa a 12-a a participat în lotul Franţei, la Olimpiada Internaţională de Chimie şi a luat locul unu sau doi, dar pentru că nu era cetăţean francez i s-a dat un loc mai mic”, a mai spus Silvia Vert. Profesorul mărturiseşte că intrarea în politică a lui Funeriu a surprins-o. „Era un copil cu bun simţ. Chiar nu ştiu cine l-a adus în politică şi de ce a acceptat”, a spus profesorul Vert. 

Agonie și extaz la afișarea contestațiilor: unul a trecut după recorectare, altul a rămas picat "la mustaţă"

Orfan de mamă la trei ani

Fosta dirigintă a ministrului, şi profesoara sa de chimie timp de trei ani, Delia Puntokcy, are, de asemenea, numai cuvinte de laudă la adresa fostului elev. „A avut o mare neşansă când a răms orfan de mamă la trei anişori (n.a. mama fusese accidentată pe trecerea de pietoni). Poate 99 la sută din copii se pierd în astfel de situaţii. Nu ştiu de unde a avut atât putere. Rar mi-a fost dat să întâlnesc un astfel de copil. A venit în clasa a noua destul de slab pregătit (n.a. la chimie), dar cu o dorinţă fantastică de reuşită. A muncit enorm”, a spus Delia Puntocky. 



CLICK PE POZE pentru galerie foto de la afişarea rezultatelor la bacalaureat

image

„A avut ceva probleme cu limba franceză”

Diriginta ministrului a confirmat că plecarea lui Funeriu la studii în Franţa s-a făcut direct din vacanţă. Profesoara, pensionară în prezent, a mai declarat că în ultimul an de liceu în Franţa, Funeriu a reuşit să se întreţină singur. „Ziua era la cursuri şi noaptea pedagog la internat. Şi-a câştigat existenţa muncind şi a reuşit şi să participe la Olimpiada Internaţională cu lotul Franţei”, a adăugat Delia Puntocky. Referitor la informaţiile potrivit cărora Funeriu ar fi picat prima oară bacalaureatul, Delia Puntocky a spus că nu a auzit o astfel de variantă. „Ştiu că avut nişte probleme de limbă, dar nu cred că a ratat Bacalaureatul din cauza asta, mai ales că la facultate a fost laborantul unui laureat al Premiului Nobel pentru Chimie”, a mai spus fosta dirigintă a ministrului.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite