EXCLUSIV Primele imagini cu angajaţii de la Cadastru judecaţi în dosarul mafiei imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Crudu (dreapta) şi Petre Turpan (stânga) au cerut amânarea procesului ca să-şi angajeze avocat
Remus Crudu (dreapta) şi Petre Turpan (stânga) au cerut amânarea procesului ca să-şi angajeze avocat

Săptămâna aceasta a fost primul termen din procesul mafiei imobiliare. Singurii care nu s-au prezentat au fost notarul Teodora Noţingher şi funcţionarii Primăriei Timişoara, Costel Măndoiu şi Cristina Vasilescu. Angajaţii de la Cadastru, judecaţi în dosar au participat însă la proces şi au cerut amânarea.

Escrocheriile mafiei imobiliare nu ar fi fost posibile fără largul concurs al funcţionarilor publici din Primăria Timişoara şi de la Oficiul de Cadastru. Cu toate acestea, anchetatorii au reuşit să adune probe pe baza cărora să-i acuze pe funcţionari doar de neglijenţă în serviciu. „Au fost disfuncţionalităţi ale sistemului, atât la Primărie, cât şi la Cadastru. Ei au fost factori favorizatori, ceea ce nu înseamnă întrunirea elementelor infracţionale”, a explicat procurorul Angelina Tufariu acuzaţiile care le-a adus funcţionarilor.

Au cerut amânarea

Dintre funcţionarii judecaţi în dosarul mafiei imobiliare, doar Remus Crudu şi Petre Turpan s-au prezentat la process. Dintre cei doi, Petre Turpan a şi fost concediat odată cu disponibilizările din sectorul public. Funcţionarii fost trimişi în judecată pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. „Au dispus emiterea încheierii de intabulare fără a verifica cele doua dispoziţii de restituire. În plus, au acordat mai mult decât s-a solicitat, respectiv au radiat construcţiile demolate, deşi nu existau la dosar acte de la Primăria Timişoara”, a arătat procurorul de caz.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite