EXCLUSIV Prime de miel la Primăria Timişoara: un director ia aproape 2.000 de lei, un simplu funcţionar, 1.300 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conturile funcţionarilor din primărie au fost alimentate deja cu ajutorul de Paşte. Primele nu sunt mici deloc. Un simplu funcţionar a primit aproximativ 1.300 de lei, iar un director, aproape 2.000. Reprezentanţii primăriei refuză să spună sumele exacate. Principiul este însă clar. Sumele trebuie să fie egale, indiferent că e vorba de primar sau femeie de serviciu.

Pentru angajaţii Primăriei Timişoara, urarea „Paşte Fericit” nu este doar o expresie spusă din obişnuinţă. În acest an, funcţionarii chiar au un Paşte Fericit după ce prima de miel a intrat deja în conturi, iar sumele sunt consistente. „Acest ajutor de sărbători a fost achitat de Primăria Timişoara în baza contractului colectiv de muncă, este perfect legal. Este echivalentul unui salariu mediu brut pe economie pe ultima lună. Este o valoare pe care primăria o primeşte de la Direcţia de Statistică”, a spus liderul de sindicat din Primăria Timişoara, Tiberiu Negrei. Reprezentanţii primăriei au refuzat însă să spună care este suma de care a beneficiat fiecare funcţionar. „Mergeţi la Biroul de Presă. Ei pot să vă comunice”, au spus reprezentanţii Direcţiei Economice.

Ajutoare ţinute la secret

La Direcţia de Comunicare valoarea primei plătite pentru fiecare funcţionar şi suma totală scoasă din visterie sunt un mister. „Sunt chestii care sunt negociate. Habar nu am, nu ştiu să zic cât e, cum e”, a spus Flavius Boncea. „Primăria trebuie să ştie suma pentru că ei fac plăţile”, a insistat Tiberiu Negrei. Potrivit şefului de la Direcţia de Statistică Timiş, Sorin Benea, ultimul salariu mediu brut pe economie a fost de 1,967 de lei. Un director din primărie confirmă că aceasta este suma pe care a primit-o cu titlul de „ajutor de sărbători”.
Un simplu funcţionar a mărturisit însă că suma intrată în cont este de 1.350. „Am verificat la personal şi este aceeaşi sumă pentru toată lumea, indiferent că e femeie de serviciu sau primar”, a explicat viceprimarul Sorin Grindeanu. Viceprimarul Adrian Orza a spus însă că nu a primit niciun fel de ajutor de sărbători. Primarul nu a putut fi contactat.

Poştaşii primesc 150 de lei

O altă instituţie care oferă primă de Paşte angajaţilor este Direcţia Regională de Poştă Timişoara. Poştaşii primesc însă doar 150 de lei. „Sunt ajutoare oferite în baza contractului colectiv de muncă. Sunt bani din profitul obţinut prin activitatea noastră. Primăria poate fi mai darnică pe banii altora”, a spus şeful Regionalei de Poştă, Nelu Balaş. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Consiliul Judeţean Timiş, aici nu se vor acorda prime de Paşte, aşa cum nu s-au acordat nici în anii precedenţi.   

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite