EXCLUSIV Primăria Timişoara, obligată să reprimească un chiriaş pe care l-a evacuat cu mascaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu o lună, reprezentanţii Primăriei Timişoara, însoţiţi de mascaţii Poliţiei Locale au descins la o piaţă din Mehala, unde i-au evacuate pe chiriaşi şi au demolat construcţiile despre care au spus că sunt ilegale. Instanţa a obligat primăria să îl reprimească pe unul din chiriaşi.

Primăria Timişoara este în conflict deschis cu firmele care au închiriat o piaţă aflată pe terenul municipalităţii. Acum o lună, primăria a demolat construcţiile firmelor şi i-a evacuate pe chiraşi. Una din firme a făcut însă plângere în instanţă, iar cererea a fost judecată de urgenţă printr-o ordonanţă preşednţială. Prin sentinţa emisă recent, instanţa a hotărât ca firma evacuată de primărie, SC. Bastillia SRL, să fie reprimită în spaţiu, în baza unui contract încheiat între aceasta şi fosta chiriaşă a primăriei, firma SC Prima SB SRL. „Instanţa obligă pe pârâţi să-i permită reclamantei accesul neîngrădit în imobilul care a făcut obiectul contractului de închiriere numărul 195/01 din iulie 2009”, arată sentinţa judecătorească.

Potrivit documentului, firma are dreptul să folosească spaţiul primăriei până la rezolvarea litigiului dintre Primăria Timişoara şi firma SC Prima SB SRL, care a subînchiriat. Potrivit documentului citat, sentinţa este „executorie, fără somaţie, fără trecerea vreunui temen”. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la pronunţare, iar termenul expiră azi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite