EXCLUSIV Omul care controlează cele mai tari afaceri cu fiţe din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai renumite discoteci din Timişoara, Park Place, Heaven şi Zambara sunt controlate de Dorin Epure, fost miliţian. Foarte discret până acum, afaceristul a acceptat să vorbească pentru „Adevărul de Seară” despre afacerile sale şi despre ancheta DNA de la Heaven Studio.

CITEȘTE ȘI:

VOCEA BANATULUI Secretele miliţianului abonat la spaţiile statului
Discotecile de fițe care funcționează sub umbrela statului

Fost miliţian, Dorin Epure a trecut în rezervă în Decembrie 1990. Imediat după asta a intrat în afaceri cu sucuri. „Am deschis o fabrică de siropuri, iar apoi am înfiinţat fabrica de sucuri Riso Soft Drinks. După doi ani am deschis şi fabrica de apă minerală Bucovina”, povesteşte Epure începuturile sale în afaceri. În 1997, Epure a deschis Park Place, una din cele mai vechi discoteci din Timişoara. Clubul funcţionează de la înfiinţare şi până acum într-un spaţiu închiriat de la Universitatea Politehnica. „A fost licitaţie, au fost mai multe firme care au participat. Când am fost la licitaţia pentru Park Place s-au luat şi alte spaţii, care acum sunt goale că nu au mai putut plăti chiria. Am plătit chirie, nu am creat probleme. Am închiriat şi subsolul şi am făcut restaurant”, a spus Epure. Potrivit acestuia, contractul a fost încheiat mai întâi pe 4 ani, a fost prelungit apoi cu 10 şi acum din nou, cu patru ani.

Afacerile Heaven şi Zambara

În 2003, Epure deschide discoteca Zambara, într-un spaţiu închiriat de la Consiliul Judeţean Timiş (CJT), iar în acelaşi an pune bazele clubului Heaven Studio, contruit în baza sportivă închiriată în urma unei licitaţii de la Primăria Timişoara. Odată cu începerea lucrărilor din Bastion, Epure a părăsit spaţiul, obţinând promisiunea că îşi va relua activitatea după terminarea lucrărilor, lucru care s-a şi întâmplat. Zambara a devenit însă „Centru de Pregătire a Tinerilor”, iar în fiecare noapte tinerii „se pregătesc” în discotecă. „În activităţile pe care le pot desfăşura este şi activitatea de club, care este ocazională. Nu este constantă, organizăm expoziţii foto, am avut acţiune de colectare de fonduri pentru sinistraţii din Japonia, o agenţie are cursuri de fotogenie, am avut două simpozioane. Nu am nimic de ascuns”, a spus Dorin Epure.

Martor la DNA pentru Heaven


Dorin Epure este şi în spatele afacerii de la Heaven Studio, unde procurorii anticorupţie fac o anchetă pentru că primăria ar fi încasat mai puţini bani decât ar fi trebuit. „Nu m-au învinuit cu nimic, am dat o declaraţie de martor. E o problemă interpretată de Curtea de Conturi. Dacă primăria spunea că trebuia plătit, ajungeam la o înţelegere şi o plăteam, dar nu s-a discutat aşa ceva”, a mai spus Epure.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite