Pădurea de 30.000.000 de euro de la Nădrag, tot mai greu de recuperat de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Locală de Fond Funciar de la Nădrag s-a întâlnit astăzi din nou pentru ca Ocolul Silvic „Ana Lugojana” să predea pădurea Asociaţiei Societatea Anonimă Nădrag, care a obţinut în instanţă dreptul de proprietate. Pădurea de 11.000 de hectare rămâne însă, cel puţin deocamdată, la stat.

Asociaţia Societatea Forestieră Anonimă Nădrag, care a obţinut dreptul de proprietate asupra pădurii de 11.000 de hectare de la Nădrag, continuă demersurile pentru a primi titlul de proprietate. Comisia Locală de Fond Funciar din Nădrag s-a întâlnit astăzi din nou pentru ca Ocolul Silvic „Ana Lugojana” să predea amplasamentul şi astfel să se poată face punerea în posesie. Comisia s-a întâlnit şi la începutul acestei săptămâni, dar şeful de ocol, Adrian Berzescu, a refuzat să facă punerea în posesie din cauza unor nereguli în documente.

Omul cu pixul refuză să semneze

Trecerea pădurii de la stat la privat stă în semnătura unui singur om, şeful de ocol, Adrian Berzescu. Ilegalităţile invocate de Berzescu nu au putut fi reglementate până astăzi, astfel că nici de data aceasta nu s-a ajuns la un numitor comun. „Nu ne mai întâlnim până nu se corectează Anexa 39 (n.r. documentul prin care se face punerea în posesie)”, a spus Berzescu. Potrivit acestuia, noua variantă a anexei trebuie să treacă din nou prin Comisia Judeţeană de Fond Funciar, astfel că situaţia se complică pentru cei care au revendicat pădurea. Preşedintele Asociaţiei Societatea Forestieră Anonimă, Florin Măran, susţine că dacă Ocolul Silvic refuză să pună în aplicare sentinţa o să facă plângeri penale pentru abuz în serviciu. „Aşa ne ameninţă dintodeauna, dar nu şitu dacă o să aibă curaj pentru că actele lor sunt în mare parte ilegale”, a mai spus Berzescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite