EXCLUSIV Nenorocit pe viaţă de mafia imobiliară: merge în scaunul cu rotile la procesul cu ţiganii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Herman susţine că ţiganii l-au băgat în scaunul cu rotile
Dumitru Herman susţine că ţiganii l-au băgat în scaunul cu rotile

Timişoreanul Dumitru Herman susţine că necazurile provocate de rromi l-au nenorocit, suferind un atac cerebral imediat după ce şi-a dat seama că e înşelat de Lucia Seifert şi Petru Jurj. Herman a pierdut prima bătălie cu ţiganii, care au fost achitaţi de Tribunalul Timiş.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Ţiganii acuzaţi de escrocherii de un milion de euro şi achitaţi de tribunal au fost audiaţi la Curtea de Apel Timişoara


Un amplu dosar de înşelăciune în care sunt implicate clanurile de ţigani se află pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Principalii inculpaţi în acest dosar sunt Lucia Seifert şi Petru Jurj, ţigani care „jonglează” cu afaceri imobiliare de milioane de euro. În dosarul cu pricina, rromii sunt acuzaţi că au înşelat patru oameni cu aproximativ un milion de euro. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii, modul de operare al rromilor era relativ simplu: mai întâi câştigau încrederea victimelor, le dădeau chiar şi un avans, iar apoi negociau preţul. În momentul semnării contractului se oferea o parte din sumă, urmând ca restul să fie înmânat „pe încredere” câteva luni mai târziu.

I-a căzut în plasă


De o astfel de naivitate a dat dovadă şi Dumitru Herman, un timişorean care a avut o clădire pe care a estimat-o la două milioane de euro. Herman susţine însă că, în urma negocierilor cu ţiganii, preţul stabilit de vânzare a fost de 1,3 milioane de euro. „I-au câştigat încrederea. I-au pus în mână 30.000 de euro înainte să se semneze vreun act. Au făcut apoi contract la notar, pe 600.000 de euro, urmând ca diferenţa să o plătească în Germania”, a povestit ginerele lui Herman. Bătrânul şi-a luat însă adio de la cei 700.000 de euro pentru că ţiganii nu au mai recunoscut niciodată preţul convenit. „La o zi după încheierea actelor s-au dus la Cartea Funciară, s-au intabulat şi au tăiat curentul şi gazul”, a povestit Dumitru Herman.

Atac cerebral

Familia lui Dumitru Herman susţine că şocul suferit de bătrân în momentul în care a văzut că rromii i-au tăiat curentul şi l-au alungat din casă a fost atât de puternic încât i-a provocat un atac cerebral, care nu i-a fost fatal, dar l-a imobilizat în scaunul cu rotile. „Avem şi martor care a fost cu el în maşină în momentul în care a suferit atacul”, a mai spus ginerele lui Dumitru Herman.  La procesul de luni, Dumitru Herman a venit în scaunul cu rotile. Bătrânul recunoaşte că a fost naiv când a avut încredere în ţigani şi îşi pune speranţele în dreptatea divină. „M-au înşelat cu bani. Am crezut că sunt de treabă. S-au oferit să plătească toate taxele. Am semnat din prostie. Am avut încredere în ei. Acum ce pot să mai spun... Cum vrea Dumnezeu”, a spus Dumitru Herman. În faţa judecătorilor, atât părţile vătămate, cât şi soţii Lucia Seifert şi Petru Jurj au încercat să îşi susţină punctul de vedere. Procesul este în fază de apel, după ce Tribunalul Timiş a decis să îi achite pe ţigani pentru toate infracţiunile de care au fost acuzaţi. Sentinţa a rămas în pronunţare.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite