EXCLUSIV Mitropolitul Banatului nu mai merge la slujba de la Catedrală. Boala de care suferă s-a agravat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu
Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu

Surse importante din Mitropolia Banatului au mărturisit pentru „Adevărul de Seară” Timișoara că Înalt Prea Sfinția Sa (ÎPS) Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, are probleme de sănătate tot mai serioase. Informația este confirmată de oficiali ai Mitropoliei.

Timișorenii religioși care merg duminică de duminică la Catedrala Mitropolitană au observat că Mitropolitul Nicolae Corneanu nu și-a mai făcut apariția la liturghie de o perioadă bună de timp. Motivul este unul foarte serios, și anume starea de sănătate a înaltei fețe bisericești. Cei 87 de ani împliniți în urmă cu o lună își spun cuvântul asupra ÎPS Nicolae Corneanu, iar surse din cadrul Mitropoliei susțin că una din problemele medicale cu care se confruntă Mitropolitul este coxartroza (o formă gravă de reumatism), aceasta fiind principala piedică în participarea la slujbele de la Catedrala Mitropolitană. Același surse au mai mărturisit că ÎPS suferă și de afecțiuni cardiace.

Program aproape normal

Oficialii Mitropoliei Banatului confirmă că ÎPS Nicolae Corneanu nu poate lua parte la slujbe din cauza problemelor de sănătate, fără a spune cu exactitate despre ce afecțiuni ar fi vorba. „Este adevărat că Înalt Prea Sfințitul nu a luat parte în ultimele trei luni la Sfânta Liturghie de la Catedrală, așa cum obișnuia, din cauza unor probleme de sănătate. Programul de la Mitropolie continuă însă normal, cu vizitele și audiențele obișnuite. Chiar zilele acestea am fost împreună cu mai mulți preoți din eparhie la Înalt Prea Sfințitul de sărbătoarea Sfântului Nicolae și ne-a primit”, a explicat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, preotul Marius Florescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite