EXCLUSIV Ministrul Sănătății, Cseke Atilla: „Redistribuirea medicilor este problema cea mai arzătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătății, Cseke Atilla, s-a întâlnit astăzi la Timișoara cu șefii Direcțiilor de Sănătate Publică din toată țara. După discuțiile avute în spatele ușilor închise aproximativ cinci ore, ministrul Sănătății a spus că s-au discutat mai multe probleme legate de reformarea sistemului medical. 

Situația sistemului medical din România a fost dezbătută astăzi la Timișoara de ministrul Sănătății Cseke Atilla și directorii Direcțiilor de Sănătate Publică din țară. Întâlnirea a fost una tehnică, la care presa nu a avut acces. La finalul întâlnirii, care s-a întins pe cinci ore, ministrul a declarat că s-au discutat toate problemele cu care se confruntă sistemul medical la ora actuală, în special cele referitoare la reformă. Potrivit lui Cseke Atilla, prioritarea ministerului este redistribuirea personalului din spitalele care se reorganizează. „Am discutat despre reorganizarea spitalelor, unde DSP-urile vor avea un rol important. Redistribuirea personalului în mod cert este problema cea mai arzătoare pentru că trebuie să se întâmple în săptămânile următoare. Vom oferi posturi vacante pentru toți cei care lucrează acum la spitalele care se reorganizează. Pe fiecare județ trebuie să facem în așa fel încât redistribuirile să creeze cât mai puține probleme”, a spus ministrul Cseke Atilla. 

Angajați la azil sau la alte spitale

Potrivit ministrului, Guvernul a decis ieri ca la nivelul întregii țări 67 de spitale să aibă posibilitatea să se transforme în cămine pentru persoane vârstnice. „La aceste 67 de spitale lucrează 677 de medici și 2085 de asistenți medicali. Tuturor li se vor oferi posturi, la căminele de bătrâni dacă vor autoritățile locale sau la alte spitale”, a mai spus ministrul. Potrivit acestuia, oamenii pot fi ajutați dacă va exista o colaborare foarte bună între autoritățile locale și Direcția de Sănătate Publică. „Autoritățile locale nu și-au creat o structură proprie de management al spitalelor. Am avut semnale prin care autoritățile locale nu doresc o colaborare cu specialiștii de la Direcțiile de Sănătate Publică”, a spus ministrul. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite