EXCLUSIV Membrii unui temut clan ţigănesc, care au măcelărit o altă familie de ţigani, condamnaţi la ani grei de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au emis sentinţa în cazul clanului ţigănesc Căldăraş, de la Lugoj. Rromii acuzaţi de omor după ce l-au ucis pe un ţigan dintr-un clan advers au primit pedepe cuprinse între 15 şi 20 de ani de închisoare. Sentinţa poate fi atacată cu recurs. 

La începutul lunii august, 2003, un scandal de proporţii a izbucnit la Lugoj, între clanurile ţigăneşti Căldăraş şi Micu. S-a vorbit atunci că miza scandalului a fost o taxă de protecţie de 25.000 de euro. Se pare însă că neînţelegerile datau din 1992, când Adam Micu se afla în Italia şi i-a promis lui Traian Căldăraş că îl ajută să obţină o viză de şedere în schimbul sumei de 5.000 de mărci. Micu nu şi-ar fi ţinut promisiunea şi în 2003 a returnat o parte din bani. Clanul Căldăraş a cerut însă şi despăgubiri, dar Micu a refuzat să îi dea. 

Propria dreptate

În seara zilei de cinci august 2003, ţiganii din clanul Micu petreceau după întoarcerea din străinătate. Membri clanului Căldăraş au dat năvală peste familia Micu. Căldăraş Ilă, Căldăraş Constantin,  Căldăraş Traian, Căldăraş Ion, Căldăraş Cornelia şi Miloşiu Alexandru s-au năpustit asupra lui Adam Micu şi Zlatu Micu. Măcelul s-a soldat cu moartea unuia dintre ţigani şi rănirea gravă a celuilalt. 

Pedepse blânde la Tribunal

Pe numele ţiganilor care au iscat scandalul a fost deschis un dosar penal pentru omor calificat, tentativă de omor şi violare de domiciliu. Pe fond procesul s-a judecat la Tribunalul Timiş. După patru ani de procese membrii clanului Căldăraş au fost condamnaţi la pedepse între cinci şi 11 ani de închisoare pentru omor şi tentativă de omor. 

Temniţă grea la Curtea de Apel

Parchetul şi victimele au declarat apel împotriva sentinţei şi acesta s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara. Magistraţii de aici au desfiinţat în parte sentinţa tribunalului şi i-a condamnat la ani grei de închisoare pe ţiganii din clanul Căldăraş. 

Pedepsele aplicate de Curtea de Apel:

CĂLDĂRAŞ CONSTANTIN - 20 de ani de închisoare pentru omor calificat

CĂLDĂRAŞ TRAIAN – 18 ani de închisoare pentru omor calificat

CĂLDĂRAŞ ILĂ – 18 ani pentru omor calificat

CĂLDĂRAŞ ION – 18 ani pentru omor calificat

MILOŞIU ALEXANDRU – 15 ani de închisoare pentru omor calificat

Faţă de CĂLDĂRAŞ CORNELIA, procesul penal a încetat, aceasta murind între timp. Sentinţa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara poate fi atacată cu recurs. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite