EXCLUSIV Licean bănățean care studiază în Japonia: „Se face economie la curent și apă. Nu se mai găsesc alimente”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Pușcaș este un tânăr de 18 ani plecat din Timișoara în Japonia. Acesta locuiește într-o zonă care nu a fost afectată puternic de tsunami, dar a resimțit cutremurul. Paul a mărturisit că situația din Japonia este tot mai grea. 

Evenimentele ultimelor zile din Japonia au făcut agenda publică în întreaga lume. Unul dintre românii care locuiește în Japonia este timișoreanul Paul Pușcaș. Acesta a ținut să-și asigure prietenii din România că este bine, zona în care nu locuiește nu a fost afectată puternic și le-a transmis un mesaj: să se roage pentru cei care au suferit. „Supraviețuitor scrie pe mine. Oricum nu a fost așa de rău aici, nu am avut electricitate în tot orașul, dar în rest a fost în regulă în zona mea. Să le zici la cei de la școală să se roage pentru cei care au suferit”, i-a transmis tânărul unui prieten din Timișoara.


image

Pregătiți să plece în orice moment

Paul mărturisește că în ultimele zile situația s-a înrăutățit din cauza lipse de alimente. „Situația este foarte rea, e înghesuială peste tot, oamenii așteaptă ore întregi la coadă ca să își umple rezervorul la mașină. Se face economie la apă și la electricitate. Nu se mai găsesc alimente la magazin, nu merg trenurile și multe școli sunt închise”, a spus Paul Pușcaș pentru „Adevărul de Seară”. Tânărul a mărturisit că oamenii sunt anunțați cu privire la ce trebuie să facă prin difuzoare instalate în fiecare localitate. „Toți și-au pregătit o sacoșă mică cu lanterne, haine groase, alimente”, a spus Paul. 

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea situația din Japonia prin ochii unui timișorean aflat la fața locului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite