EXCLUSIV Judecătorul din dosarul mafiei imobiliare a vrut să iasă din proces. Colegii săi i-au respins cererea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv

Magistratul Florin Popescu, desemnat să judece procesul în care sunt judecaţi Francisc Kelemen, Ionelaş Cârpaci, Barabas Pal şi alţi 7 inculpaţi, printre care notari şi funcţionari publici, a vrut să se retragă din caz. Colegii judecătorului nu au fost de acord cu cererea sa şi au decis că acesta trebuie să judece cazul în continuare.

Încă din momentul trimiterii în judecată a celor 10 inculpaţi din dosarul mafiei imobiliare, la Curtea de Apel Timişoara s-a ridicat o întrebare esenţială. Cine o să-i judece pe Ionelaş şi acoliţii săi? Unii dintre judecători au scăpat de „povară” pentru că judecaseră menţinerea în arest a inculpaţilor, iar computerul l-a ales pe Florin Popescu, un judecător tânăr şi foarte exigent. Popescu este recunoscut printre colegii săi magistraţi pentru rigiditatea cu care judecă.

La primul termen din proces, câteva zeci de ţigani au mers în sala de judecată să îl susţină pe Ionelaş. Când aceştia au făcut gălăgie, judecătorul i-a pus imediat la punct. „Rămâne doar cine are loc pe scaun. Ştiţi că amenda e de la 500 de lei la 5000?”, a reacţionat magistratul, moment în care în sală s-a făcut linişte deplină.

Misterul cererii de retragere

Tot la primul termen, judecătorul Florin Popescu a anunţat că depune o cerere de abţinere pentru că l-ar cunoaşte pe unul din inculpaţi. Judecătorul nu a spus despre cine este vorba, susţinând că îşi va motiva cererea în scris. Potrivit preşedintelui Secţiei Penale de la Curtea de Apel Timişoara, Ioan Dincă, cererea de abţinere a judecătorului a fost judecată şi respinsă.

În aceste condiţii, judecătorul Florin Popescu rămâne să judece în continuare dosarul. Magistratul are totuşi şansa să scape de procesul mafiei imobiliare pentru că până acum s-au depus cel puţin două cereri de strămutare a procesului. Una dintre ele a fost depusă de singurul notar judecat în proces, Teodora Noţingher, care şi-ar fi motivat cererea de strămutare invocând presiunea media.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite