EXCLUSIV Ilegalităţile clanurilor ţigăneşti „hrănite” cu incompetenţa autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clanurile care au pus mâna pe clădirile din centrul Timişoarei au beneficiat din plin de protecţia autorităţilor. Un caz concret este pe Bulevardul Mihai Eminescu 6, unde o sentinţă nepusă în aplicare de Primăria Timişoara, de 10 ani, a permis unei familii de romi să-şi facă de cap.



CLICK pe poze pentru fotogalerie cu maşinile de sute de mii de euro ale ţiganilor din Timişoara

Primăria Timişoara şi Inspectoratul de Stat în Construcţii au asistat nepăsătoare la acţiunile unui clan ţigănesc care şi-a făcut de cap într-o zonă istorică din imediata apropiere a primăriei. Coşmarul timişoreanului Florin Ciobănescu, care trăieşte în propria casă fără apă, căldură sau canalizare, a început în urmă cu mai bine 10 ani, când a refuzat să-i vândă apartamentul clanului ţigănesc condus de Dulcea. Baştanul a cumpărat de la altcineva un apartament de la demisol şi a început lucrări de „amenajări interioare”, obţinând o autorizaţie de construcţie pentru schimbarea uşilor şi a geamurilor. Romii au făcut însă mult mai multe lucrări ilegale, care au afectat structura de rezistenţă a clădirii.



CLICK PE POZE pentru FOTOGALERIE cu casa din centru pe care vor să pună mâna ţiganii

Refuză să-l execute pe ţigan

Consiliul Local i-a dat în judecată pe romi, cerând instanţei să îi oblige să aducă clădirea la starea iniţială. Magistratul Anca Buta, de la Judecătoria Timişoara, a dat în 2001 o sentinţă prin care ţiganii erau obligaţi să aducă imobilul la starea iniţială şi să plătească daune de un milion de lei vechi pentru  fiecare zi de întârziere. Baştanii au făcut însă apel la Tribunalul Timiş. „Apelul a fost suspendat, ceea ce înseamnă că a rămas în picioare sentinţa Judecătoriei Timişoara”, a explicat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Timişoara, Dumitru Hantea.

Se încurcă în explicaţii

Reprezentanţii Primăriei Timişoara dau din colţ în colţ când trebuie să explice cum a fost posibil să fie ignorată o astfel de sentinţă timp de 10 ani. „Sentinţa trebuia urmărită şi pusă în aplicare de Direcţia de Patrimoniu, Biroul Executori”, a spus Mihaela Dumitru, consilier juridic la primărie. Aceasta a revenit şi a spus că „instanţa spune că e în regulă şi a fost adusă clădirea la starea iniţială, s-a conformat”.  Imaginile surpsinse la faţa locului arată însă altceva. În afară de faptul că ţiganul care a construit ilegal nu a fost executat, primăria i-a mai şi acordat anul trecut autorizaţie de construcţie. „Istoria nu mai contează la ora asta pentru că este foarte laborioasă şi veche. Contează că există o autorizaţie pentru consolidare şi una pentru anvelopare”, a spus  şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ion Constantin. „Nu am avut încotro. Am fost nevoiţi să le dăm autorizaţie. Au fost tot timpul cu un pas în faţa noastră”, au spus şi reprezentanţii Direcţiei de Urbanism.

image
image
image
image
image

GALAŢI: „Casa de Italia" - demolată de ţigani. Nici italienii, nici românii nu se sinchisesc că imobilul a ajuns o ruină

FOTOGALERIE
Dă click pe imagini pe a vedea fotogaleria

Demolarea României. Ţiganii distrug ultimele rămăşiţe ale Galaţiului interbelic

image
image
image

Ultimele amintiri ale italienilor din Galaţi au intrat pe mâna ţiganilor

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite