EXCLUSIV Francisc Kelemen, asociatul din spatele baştanului Ionelaş Cârpaci a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara l-au dus astăzi la audieri pe Francisc Kelemen, bănuit că ar fi capul reţelei care a comis mai multe înşelăciuni imobiliare. În acelaşi dosar, a fost deja arestat baştanul Ionelaş Cârpaci, care, împreună cu Kelemen a vândut ilegal terenuri ale Primăriei Timişoara.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara l-au reţinut pentru audieri pe Francisc Kelemen, suspectat că ar fi condus din umbră întreaga reţea care a prejudiciat Primăria Timişoara şi compania Italrom cu 500.000 de euro. Grupul vizat de anchetatori, din care fac parte Ionelaş, Kelemen, dar şi notari şi funcţionari din Timişoara este acuzat că a falsificat dispoziţii ale primarului Timişoarei, prin care terenuri din proprietatea municipalităţii au fost vândute ilegal.

În comparaţie cu Ionelaş Cârpaci, care s-a apărat în momentul arestării spunând că el este semianalfabet, Francisc Kelemen este absolvent de studii superioare şi este coleg de facultate cu alţi făptuitori cercetaţi în acest dosar. Bărbatul este reţinut pentru 24 de ore, urmând ca după audieri să fie propus pentru arestare preventivă pe 29 de zile.

Prima arestare în acest caz a avut loc în 4 mai, când i s-au pus cătuşele lui Ionelaş Cârpaci. De atunci procurorii au audiat mai multe persoane printre care notăriţa Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, în biroul căreia au fost încheiate două procuri de împuternicire, dar şi pe notăriţa Teodora Notingher la care au apelat Cârpaci şi Kelemen pentru autentificarea altor documente.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite