EXCLUSIV Dovada că mafia imobiliară din Timişoara a primit informaţii din primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Ionelas Cârpaci
Timişoara: Ionelas Cârpaci

Ultimul termen din procesul mafiei imobiliare a fost unul extrem de interesant, fiind audiaţi ultimii inculpaţi, printre care şi angajaţii Primăriei Timişoara. 

Două terenuri ale Primăriei Timişoara au fost luate cu acte false şi au trecut ca prin brânză prin toate filtrele autorităţilor. Pe unul din terenuri, Primăria Timişoara chiar a emis o autorizaţie de construcţie şi s-a ridicat un bloc. Modul de operare al escrocilor era unul relativ simplu. Având informaţii despre terenuri nerevendicate, escrocii au întocmit dispoziţii de retrocedare false. Documentele au fost întocmite atât de bine, încât intabularea lor a devenit o simplă formalitate. 

Micile şmecherii care au creat monştri

După depistarea falsurilor şi declanşarea anchetei s-a descoperit, însă, un lucru interesant. Dispoziţiile de retrocedare purtau un număr de înregistrare real, nu era nicidecum un număr dat la întâmplare. Escrocii au ştiut foarte bine că trebuie ca numărul de înregistrare al dispoziţiei să fie real. De ce? Răspunsul l-a dat consilierul juridic din cadrul Primăriei Timişoara, Cristina Vasilescu. Audiată în calitate de inculpat, fiind acuzată de neglijenţă în serviciu, pentru că a dat undă verde intabulării unor falsuri, Cristina Vasilescu a explicat cum se verifică la primărie aceste dispoziţii de retrocedare. 

„Mi-a fost repartizată o lucrare venită de la OCPI. Există o cutumă a serviciului nostru, o procedură nescrisă, potrivit căreia am şi procedat, cerând informaţii de la Direcţia de Patrimoniu, privind dispoziţia de restituire. Mi s-a confirmat telefonic că există o dispoziţie cu numărul înscris. Nu aveam obligaţia să verific conţinutul dispoziţiei, ci doar numărul. Nu se obişnuia să se ceară date şi despre beneficiarul dispoziţiei de restituire. A doua zi am întomic referatul prin care arătam că nu trebuie să se formuleze plângere împotriva deciziei de restituire”, a declarat angajata Primăriei Timişoara, în faţa judecătorului. 

Cu alte cuvinte, escrocii au ştiut foarte bine că în momentul în care se verifică autenticitatea dispoziţiei de restituire, se verifică doar numărul dispoziţiei. Tocmai din acest motiv, numărul documentului a fost unul real, care apărea în evidenţele Direcţiei de Patrimoniu. De aici şi până la finalizarea escrocheriei nu au mai fost decât câţiva paşi, în special tranzacţii fictive, pentru a se pierde urma falsurilor şi a celor care au pus ilegal mâna pe terenuri. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite