EXCLUSIV Dosarul mafiei imobiliare e „beton”. Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv

Avocaţii tuturor inculpaţilor judecaţi în dosarul mafiei imobiliare au cerut retrimiterea dosarului la procuror pentru refacerea anchetei, invocând mai multe erori de procedură. După mai bine de o săptămână de analizare a dosarului, judecătorul Curţii de Apel Timşoara, Florin Popescu a decis că procesul trebuie să meargă mai departe cu inculpaţii pericol-public în arest.

La ultimul termen din dosarul mafiei imobiliare avocaţii celor judecaţi, în special apărătorii baştanului Ionelaş Cârpaci, au susţinut că ancheta trebuie reluată, invocând că din prisma prejudiciului, dosarul trebuia să ajungă la DNA, dar au fost invocate şi erori de natură procedurală, cum ar fi încălcarea dreptului la apărare sau întocmirea greşită a unor documente de către procuror. Judecătorul Florin Popescu a rămas în pronunţare şi după mai bine de o săptămână de analiză a dosarului a decis că dosarul nu trebuie retrimis la Parchet şi procesul trebuie să continue. „S-au respins excepţiile invocate”, a spus purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Denisa Botoca.

Avocaţii plâng, procurorul jubilează

În acelaşi timp, judecătorul a trebuit să se pronunţe şi asupra stării de arest a lui Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal. Magistratul a decis că cei trei trebuie să rămână în arest. Ambele decizii pot fi atacate cu recurs. „E un punct de vedere al judecătorului şi trebuie să îl respectăm. Cred că o să declarăm recurs. Echipa de apărători a fost foarte consecventă în uzarea tuturor căilor atac”, a spus unul din avocaţii lui Cârpaci, Radu Zandomeni. Procurorul de caz, Angelina Tufariu, atactă dur de avocaţi şi acuzată de incompetenţă, jubilează după sentinţa dată de judecător. „Este o suluţie temeinică şi legală, dată de un judecător competent, bine pregătit profesional”, a spus Tufariu. Următorul termen din proces a fost fixat pentru data de şase aprilie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite