EXCLUSIV Coşmarul din Libia: refugiaţii ar putea fi aduşi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoara găzduieşte primul Centru de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi din lume. În acest context se duc discuţii avansate pentru ca refugiaţii din Libia să fie găzduiţi în Banat. Timişoara nu ar fi la prima experienţă de acest gen.

Mai mulţi ambasadori ai Uniunii Europene vizitează astăzi şi mâine Timişoara. Oficial, cei 13 diplomaţi străini vor să se familiarizeze cu Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara, obiectiv de importanţă majoră la nivel mondial. "Scopul vizitei este de a familiariza membrii delegaţiei cu procedurile de lucru şi modul de operare al CTU, având în vedere rolul major pe care îl are acesta în protecţia şi relocarea ulterioară a „persoanelor aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională”, arată comunicatul oficial referitor la întâlnire.

Unul dintre reprezentanţii Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a declarat însă pentru „Adevărul de Seară” că, în cadrul întâlnirilor, se va pune în discuţie şi posibilitatea să fie aduşi la Timişoara refugiaţi din Libia şi Tunisia, unde situaţia este tot mai gravă. Informaţia a fost confirmată şi de ambasadorul Italiei în România, Mario Cospito (foto).



"Acest centru adăposteşte şi va continua să adăpostească refugiaţi din ţări cu probleme în acest moment cum sunt Libia sau Tunisia. La fel ca şi Italia, România face parte din NATO şi Comunitatea Europeană şi trebuie să urmeze poziţia adoptată de aceste organizaţii. Nu putem uita că este vorba de persoane refugiate care au nevoie de noi în acest moment şi dacă există posibilitatea să-i găzduim temporar trebuie să facem acest lucru", a spus ambasadorul Italiei în România, Mario Cospito.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite