EXCLUSIV Consilier judeţean din Timiş, trimis în judecată. Colegii de partid îi iau apărarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leontin de Maio
Leontin de Maio

Consilierul judeţean PNL, Leontin de Maio, a fost trimis în judecată pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Fondul cauzei se judecă la Judecătoria Timişoara.

În 26 martie 2011, la în jurul orei 05.30 Leontin de Maio se întorcea, la volanul maşinii sale, de la cheful organizat de ziua sa, la Club 30. În zona Universităţii Politehnica, poliţiştii l-au tras pe de Maio pe dreapta. După ce au constatat că politicianul miroase a alcool, poliţiştii l-au pus pe consilier să sufle în fiolă. Leontin de Maio a încercat de trei ori, dar în niciuna din dăţi nu a suflat suficient şi aparatul a dat eroare.

Consilierul judeţean a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, dar a refuzat. Pe numele lui Leontin de Maio a fost deschis un dosar penal, care, în urma cercetărilor, a şi fost trimis în judecată, de Maio fiind judecat pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Coleg de partid: „Nu a băut nimic"

Martor: „Avea mişcări de om beat"

În dosarul de urmărire penală au dat declaraţii trei martori. Doi dintre ei sunt Sorin Supuran şi Petru Ehegartner, colegi de partid cu de Maio. Cei doi susţin că au fost la petrecerea organizată de Leontin de Maio, dar acesta nu consumase deloc alcool. „Nu l-am văzut să consume băuturi alcoolice. Chiar l-am întrebat la un moment dat de ce nu bea alcool, iar el mi-a spus că nu se simte prea bine şi urmează un tratament medicamentos. Am pus la dispoziţia lui şi a invitaţilor maşina şi şoferul cu care am venit. Leontin mi-a spus că pentru el nu are nevoie deoarece nu a consumat băuturi alcoolice. Îl cunosc de mult timp şi ştiam că are o fobie privitoare la tratamentul injectabil", le-a declarat Supuran poliţiştilor.

„A închinat cu Coca Cola"

O declaraţie similară a dat şi consilierul local Petru Ehegartner. „Am stat de vorbă cu Leontin, iar la un moment dat l-am văzut cu un pahar de Coca Cola cu gheaţă în mână. L-am întrebat de ce închină cu suc şi mi-a răspuns că are o viroză şi că se află sub tratament medicamentos. Anterior am mai avut discuţii cu diferite ocazii, referitoare la analize, şi ştiu că Leontin îmi spunea că nu face analize deoarece are o frică de înţepătură", a declarat Ehegartner.

Alexandru Ciobanu, martorul care a fost de faţă în momentul în care de Maio a fost oprit în trafic susţine exact contrariul a ce spun colegii consilierului. „Am văzut că are mişcări de om beat. Nu sufla suficient aer în aparatul etilotest. Se vedea că se preface, invocând o tuse. Avea o vorbire incoerentă, mai mult mormăia. Zicea că şi-a sărbătorit ziua de naştere", se arată în declaraţia martorului de la dosar.  

Procurorul care a intrumentat cazul nu a ţinut cont de mărturiile politicienilor care îl apără pe de Maio. Procurorul a arătat în rechizitoriu, că cei doi colegi de partid ai lui de Maio au plecat de la petrecere la ora 4 dimineaţa, fără a şti ce s-a întâmplat acolo între 04.00 şi 05.30.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite