EXCLUSIV Cine sunt ţiganii „călcaţi” de procurorii germani şi ce scandaluri au provocat. Boby, Vişinel şi Secundary fac parte din clan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpolul a organizat ieri o acţiune de amploare la palatele ţigăneşti din Timişoara. Anchetatorii au căutat documente care să probeze infracţiunile de evaziune fiscală pentru care sunt acuzaţi ţiganii în Germania. Până la ora aceasta, nimeni nu a putut spune exact cine sunt proprietarii palatelor percheziţionate şi din ce clan fac parte. „Adevărul” dezvăluie încrengăturile dintre clanuri.

Ţiganii percheziţionaţi, ieri, de anchetatorii germani fac parte dintr-un clan foarte bogat şi bine organizat. Surse din interior au dezvăluit pentru „Adevărul” că liderul clanului acuzat de afaceri ilegale cu maşini, în Germania, este Ion Stancu, zis Tibi, căsătorit cu sora lui Mihai Nicolae, ţiganul care a scos pistolul în sala de judecată a Tribunalului Timiş. După mai mulţi ani de proces, Mihai Nicolae a fost condamnat pentru gestul său la doi ani de închisoare cu suspendare.



Cuscru cu Vişinel


Ion Stancu, zis Tibi se încuscrează cu un alt ţigan bogat cu palat în centrul oraşului, Vişinel Căldăraş (foto jos). Cum s-a ajuns în această situaţie? Fiul lui Stancu, Boby, are o fiică, pe care a căsătorit-o după fiul lui Secundary, nepotul lui Vişinel. Logodna a avut loc chiar în această vară, iar strada Loga s-a transformat în parcare de maşini de lux. Ţiganii s-au afişat cu maşini „de valoare”, gen Lamborghini, Porsche sau Ferrari. Aceeaşi ţigani au făcut şi scandal în momentul în care poliţiştii i-au amendat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, dând muzica la maximum.


image
image

Doar câteva zile mai târziu aceeaşi ţigani au atacat o echipă de jurnalişti de la TVT 89, care filma pe domeniul public. Rromii i-au atacat pe reporteri de faţă cu poliţiştii. Pentru gestul lor, huliganii au fost „mângâiaţi” cu o amendă. Surse din rândul ţiganilor aflaţi în conflict cu clanul lui Tibi susţin că nora acestuia din urmă, ar avea mai mulţi copii pentru care încasează în Germania ajutoare sociale de 7-8.000 de euro lunar, bani cu care şi-ar fi deschis o sală de nunţi unde se ţin toate petrecerile ţigăneşti. „Fac infracţiuni şi vine aici şi se dă mari. Le confiscă nemţii tot ce are, pentru că nemţii ştie ce venituri are şi că ia ajutoare sociale”, a spus unul dintre rromi sub protecţia anonimatului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite