EXCLUSIV Baştanul Ionelaş a lipsit de la proces din cauza diabetului. Barabas Pal rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost un nou termen în procesul mafiei imobiliare, primul cu Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen în stare de libertate. La primul termen după eliberarea sa, baştanul a lipsit însă de la proces, fiind internat în spital.

Procesul mafiei imobiliare, în care sunt judecate 10 persoane pentru furtul unor terenuri cu acte false, bate pasul pe loc. La mai bine de jumătate de an de la începerea procesului inculpaţii încă nu au fost audiaţi. Acesta a fost şi unul din motivele pentru care Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen au fost eliberaţi din arest. Numai că nici aşa procesul nu avansează. La termenul de astăzi, judecata s-a amânat pentru data de 22 iunie, Ionelaş Cârpaci şi avocatul lui Francisc Kelemen, lipsind din cauza unor probleme de sănătate. 

De altfel, în perioada în care era arestat, Ionelaş cerea eliberarea tocmai din cauza bolii. „A suferit o comă diabetică, dar a refuzat internarea tocmai pentru a putea fi în faţa dumneavoastră”, spunea atunci unul din avocaţii lui Ionelaş în faţa judecătorului. Odată cu eliberarea, Ionelaş Cârpaci se preocupă însă mult mai mult de sănătatea sa şi a lipsit la termenul de astăzi pentru a rămâne în spital. Francisc Kelemen a fost prezent în instanţă, dar avocatul lui a lipsit, tot din motive medicale. Următorul termen din proces a fost fixat în data de 22 iunie.  

Barabas Pal rămâne în arest

Astăzi s-a judecat şi cererea de eliberare a lui Barabas Pal. Judecătorul a decis însă că maghiarul, care a avut un aport mai mic decât Kelemen şi Ionelaş, trebuie să rămână în arest. „Vom declara recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a spus avocatul lui Barabas Pal, Claudiu Ilcău. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite