Timişoara: EXCLUSIV Arhitectul-sef al oraşului, penalizat pentru procesele pierdute de juriştii primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Arhitectul-sef al oraşului, penalizat pentru procesele pierdute de juriştii primăriei
Timişoara: EXCLUSIV Arhitectul-sef al oraşului, penalizat pentru procesele pierdute de juriştii primăriei

Sorin Ciurariu, şeful Direcţiei Urbanism a primăriei, a fost găsit vinovat pentru un  litigiu pierdut, iar juristul-şef a fost scos basma curată.

Ciurariu şi o subalternă a sa sunt sancţionaţi disciplinar pentru că nu au trimis la timp mai multe documente către juriştii primăriei.

Anchetarea arhitectului-şef de către comisia de disciplină a primăriei a demarat după pierderea unui proces de către juriştii instituţiei, conduşi de secretarul Ioan Cojocari. În urma litigiului pierdut, instanţa a obligat Consiliul Local să aprobe o construcţie pe strada Sulina.

Primarul a cerut Corpului de Control să verifice condiţiile în care s-a pierdut procesul şi cine se face vinovat de faptul că juriştii municipalităţii nu s-au apărat bine în instanţă.

Cojocari este mereu declarat nevinovat

Vinovat principal a fost găsit şeful Direcţiei de Urbanism, arhitectul-şef Sorin Ciurariu. Consiliera acestuia, Loredana Pălălău, a fost şi ea considerată responsabilă. Conform Corpului de Control, cei doi nu au trimis la timp documentele cu care juriştii să se prezinte în faţa judecătorilor.  Situaţia în care s-a ajuns este cauzată în special de lipsa de comunicare dintre angajaţii primăriei.

Funcţionarii de la Urbanism se fac vinovaţi că nu au răspuns hârtiilor adresate de jurişti, însă şi subalternii secretarului Ioan Cojocari au preferat să comunice numai prin hârtii, cu toate că cele două birouri sunt despărţite de un singur etaj. „Comisia de disciplină a hotărât vinovaţii. Juridicul nu are nicio treabă”, a spus şeful Direcţiei Juridice, Ioan Cojocari. Arhitectul-şef a fost rezervat. „Administraţia este un proces complex şi aştept finalizarea procedurilor.

Până atunci îmi caut de lucru cât pot mai bine”, a spus Ciurariu. Acesta este penalizat cu 10 la sută din salariu, pe o perioadă de două luni. „Este o sancţiune mică, dar este grav că s-a ajuns aici, pentru că niciun director din primărie nu a mai ajuns aici”, a spus o sursă din comisie.

Arhitectul-şef este considerat chiar incompetent de către colegii care l-au anchetat. „Comisia de disciplină nu a putut determina intenţia în întârzierea documentelor, faptele fiind cauzate mai curând de organizarea defectuoasă şi necunoaşterea legislaţiei”, arată raportul comisiei, referindu-se la vinovăţia lui Sorin Ciurariu.

5.300
De lei este salariul lunar al lui Sorin Ciurariu

Sorin Ciurariu este primul director din primărie penalizat la salariu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite