EXCLUSIV Polițiștii mutilaţi de bodyguard, uimiţi de incompetenţa colegilor: „E ciudat și pentru noi că nu a fost prins”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Enică, dreapta au vorbit pentru "Adevărul" despre incidentul cu bodyguardul
Ştefan Enică, dreapta au vorbit pentru "Adevărul" despre incidentul cu bodyguardul

Agenții secției patru, aflaţi în timpul liber şi implicați în scadalul de săptămâna trecută de la spălătorie, unde au fost „bătuți măr” de bodyguardul Aurelian Pocovnicu, au fost externaţi din spital. Polţiştii Ştefan şi Ramona Enică au mandibulele fixate şi abia pot vorbi. Cu gura încleştată, printre dinţi, poliţiştii au povestit pentru „Adevărul” ce s-a întâmplat în ziua respectivă şi cum a izbucnit sc

Ştefan Enică susţine că toată povestea cu el şi soţia sa care au intrat peste rând la spălătorie este „o vrăjeală”. „Nu era nicio maşină la spălat. Nu am intrat în faţa nimănui”, a spus poliţistul. Potrivit acestuia, totul ar fi pornit de la faptul că maşina lui şi a lui Pocovnicu au fost la un pas să se ciocnească în timp ce unul intra, iar celălalt ieşea. „A coborât din maşină şi a întrebat cine are dreptate. I-am spus că nici nu mai are importanţă şi m-am întors, moment în care mi-a dat un pumn şi am căzut. Nu mă aşteptam să dea”, a încercat să explice Ştefan Enică. În momentul în care a văzut că soţul a fost atacat, soţia acestuia, poliţistă şi ea, a încercat să-l oprească pe Aurelian Pocovnicu. „M-am pus în faţa lui să nu mai dea şi mi-a dat şi mie un pumn”, a spus Ramona Enică. 

„Avem dureri groaznice”

Ştefan şi Ramona Enică suţin că pur şi simplu nu îşi dau seama ce l-a determinat pe Aurelian Pocovnicu să îi lovească. De asemenea, agenţii spun că bătaia nu are nicio legătură cu activitatea de poliţist, nefiind vorba de niciun dosar în care să fie implicat Pocovnicu. „Nu l-am văzut niciodată. Nu vrem decât linişte”, a spus poliţistul. „Avem dureri groaznice”, a completat soţia lui. 

„E ciudat că nu a fost încă prins”


Aurelian Pocovnicu

La o săptămână de la incident, agresorul nu este încă de găsit. Cu toate că Aurelian Pocovnicu este chiriaşul unui fost şef din Poliţie şi este cunoscut în oraş, poliţiştii nu au fost în stare să dea de urma lui şi nici să îl declare urmărit, făcându-i publică imaginea. „Este ciudat şi pentru noi că încă nu a fost prins”, a spus Ştefan Enică. Întrebat fiind, poliţistul a spus că nu a primit nici el nici soţia sa vreun telefon în legătură cu acest caz, în afara celor de încuraje venite de la colegi, prieteni şi familie. 

„Mi-e frică să nu-și ia viața”


image

Aurelian Pocovnicu, căutat chipurile de poliţişti, este chiriaş în apartamentul fostului adjunct al Poliţiei Timiş, Călin Mârza. Fostul poliţist, care a lucrat şi ca şef al SPP în mandatul lui Emil Constantinescu,  susţine că bodyguardul locuieşte în apartamentul său, după ce un prieten comun l-a rugat să îi ofere apartamentul pentru câteva săptămâni lui Pocovnicu.  „M-am dus la apartament, unde era soţia celui căutat, îngrijorată că soţul ei nu a mai ajuns acasă. Le-am permis poliţiştilor să caute în apartament, cu acodul soţiei, pentru că ştiu că procedura obţinerii mandatului de percheziţie este anevoioasă. Pocovnicu nu era acolo. L-am sunat şi eu. Mi-e teamă să nu facă vreo prostie, să nu îşi ia viaţa. Trebuie să vină să lămurească ce a fost în creieraşul lui când s-a certat cu poliţiştii”, a declarat comisarul şef Călin Mârza.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite