Timişoara: EXCLUSIV Un sat din Timiş este terorizat de hoţi (FOTO REPORTAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Un sat din Timiş este terorizat de hoţi (FOTO REPORTAJ)
Timişoara: EXCLUSIV Un sat din Timiş este terorizat de hoţi (FOTO REPORTAJ)

Rromii din comună terorizează bătrânii rămaşi singuri şi fură tot ce găsesc în gospodării, iar oamenii nici nu mai fac reclamaţii.  

Mai citiţi:

Braşov: Hoţi de maşini de lux, capturaţi de poliţişti

UPDATE: ASTĂZI, ORA 9.45

Şeful poliţiei Timiş declanşează ofensiva împotriva hoţilor din Rudna

Găini, cârnaţi, haine, unelte. Acestea sunt obiectele care se fură sistematic din gospodăriile localnicilor din Rudna, comună care a devenit raiul hoţilor. Oamenii dau vina pe vecinii romii, care îi pradă nestingheriţi. Cu un singur poliţist la patru sate, localnicii nu mai depun demult reclamaţii la postul de poliţie. S-au obişnuit cu ideea.



image
image

Fură tot ce prind

„Mi-au luat doi porci, cârnaţii afumaţi, maşina de tocat carne şi o drujbă. Nu se găseşte niciodată hoţul. Poliţia nu are ce să le facă. De multe ori au mers la hoţ acasă şi au ieşit fugăriţi cu toporul. Vecinei mele i s-a furat toată poarta. E mai rău ca în junglă aici”, a povestit Angela Iuan (foto). „Sâmbătă noaptea mi-au furat patru curci, zece găini şi un cocoş. Nici nu am mai anunţat la poliţie. Ştim că nu fac nimic. Dacă spunem ceva, vin şi ne dau foc la casă. Acum tremur noaptea să nu vină să-mi fure porumbul”, a spus Ion Ştefan, fostul veterinar al satului.

image

Un poliţist la patru sate

Poliţistul Cristian Miloş are în atribuţie nu mai puţin de patru sate: Giulvăz, Rudna, Crai Nou şi Ivanda. „Rudna nu e deloc un sat liniştit. Cei mai mulţi sunt certaţi cu legea şi au cazier. Nu am ce face. Oamenii nu colaborează, pentru că le este frică”, a spus Cristian Miloş (foto). Acesta este însoţit de prieteni la intervenţii. „Când trebuie să mă duc seara la scandaluri, la birt, mă ajută prietenii. Vin cu mine voluntari. Mi-e teamă şi mie, dar nu am ce face, sunt riscurile meseriei”, a povestit Miloş. În primăvară, poliţistul a fost internat la spital în urma unei bătăi primite în „interes de serviciu”, iar făptaşii nu au păţit nimic.

image

Iarna atacă de foame

Odată cu venirea iernii, sătenii se tem că furturile se vor înteţi. „Mi-au spânzurat câinele şi apoi au furat zece găini, un cocoş şi trei topoare. Stăm cu frică, noaptea ne este teamă să mai ieşim”, a povestit Lenuţa Banyas. „Mi-au furat lucruri de peste 200 de milioane. Nu merge nimeni la poliţie, pentru că nu le face nimic. Tăcem şi aşteptăm să fim furaţi şi altă dată”, a spus şi Matea Popovici (foto), care şi-a făcut o instalaţie de alarmă la poartă.

image

Mai citiţi:

Timişoara: EXCLUSIV Rromii infractori din satul Rudna au fost alungaţi din Diniaş în anii 70

Timişoara: EXCLUSIV Localnicii din satul butoi de pulbere, Rudna, sunt terorizaţi de hoţi (GALERIE FOTO)

Timişoara: EXCLUSIV Poliţistul din satul care stă pe un butoi de pulbere merge cu prietenii la intervenţii
 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite