Timişoara: EXCLUSIV “Teroristul cu butelia”, singurul român care face puşcărie pentru atentat cu bombă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV “Teroristul cu butelia”, singurul român care face puşcărie pentru atentat cu bombă
Timişoara: EXCLUSIV “Teroristul cu butelia”, singurul român care face puşcărie pentru atentat cu bombă

Pedeapsa lui Florin Lesch este de 12 ani de închisoare  pentru infracţiunea de „tentativă de terorism”

Arestarea lugojeanului Florin Ioan Lesch, în anul 2007, a ţinut prima pagină a ziarelor şi a fost ştire de prime time pentru televiziuni. Bănăţeanul, acum în vârstă de 31 de ani,  era primul român arestat  după 1989 pentru implicare în acte de terorism pe teritoriul ţării noastre.

Bomba pe patru roţi

Acesta era acuzat de procurorii Direcţiei de Investigare Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) că intenţiona să arunce în aer centrul oraşului Timişoara. A fost arestat pe drumul Lugoj-Timişoara, poliţiştii de la trupele speciale găsind în maşina lui două butelii legate la un dispozitiv artizanal de aprindere de la distanţă, cu un celular şi o brichetă electronică.



Ulterior au ieşit la lumină mai multe interceptări telefonice şi discuţii pe Internet în care Lesch spunea unor cunoscuţi că planifică un act terorist. Anchetatorii au prezentat şi dovezi potrivit cărora acesta era în contact cu reprezentanţi au unor organizaţii musulmane.

image

L-au găsit vinovat

Pentru fapta sa, „teroristul cu butelia” a fost condamnat la 12 ani de detenţie. Au trecut 3 ani şi jumătate de când Florin Lesch nu a mai ieşit în societate, perioadă în care s-a plimbat prin penitenciare. O perioadă bună de timp a fost închis în Timişoara, apoi la Jilava, la Giurgiu iar acum se află în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad.
Acesta a povestit, în exclusivitate pentru reporterii Adevărul de Seară din Arad, că ţinta atentatului era un om al SRI.

Află cine este angajatul SRI din Timiş şi ce crede teroristul cu butelia despre religia musulmană, în

image

Află de ce face în închisoare singurul român care stă după gratii pentru acuzaţii de terorism şi ce vedete cunoscute din show biz a cunoscut „teroristul cu butelia” în închisoare pe arad.adevarul.ro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite