Timişoara: EXCLUSIV Sentinţa care a dat amenda record de 30.000 de euro pentru primar, opt şefi din primărie şi trei consilieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Sentinţa care a dat amenda record de 30.000 de euro pentru primar, opt şefi din primărie şi trei consilieri
Timişoara: EXCLUSIV Sentinţa care a dat amenda record de 30.000 de euro pentru primar, opt şefi din primărie şi trei consilieri

Redacţia Adevărul de Seară din Timişoara a intrat în posesia sentinţei care a dus la amendarea şefilor din Primăria Timişoara cu o sumă totală de aproape 30.000 de euro.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a afla alte detalii ÎN EXCLUSIVITATE despre acest caz fără precedent

Citeşte alte detalii interesante despre acest caz:

EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi cinci şefi au încasat o amendă record

Timişoara: Primarul şi şefii penalizaţi trebuie să plătească amenda record din buzunarul propriu
Primarul şi cinci şefi trebuie să plătească amendă record de 17.000 de euro
EXCLUSIV Amenda record, de 17.000 de euro, a băgat în sperieţi primarul şi alţi cinci şefi
EXCLUSIV Sentinţa prin care şefii din primărie sunt amendaţi cu 17.000 de euro

Primarul Gheorghe Ciuhandu, alţi opt şefi din primărie şi trei consilieri locali au primit acasă, în baza sentinţei fără precedent, somaţii de plată emise de Direcţia Generală a Finanţelor Timişoara.

Cei amendaţi contestă deciziile de executare care produc zilnic creşteri ale amenzii. Până acum, la amenzile individuale de 11.450 de lei, s-au mai adăugat aproape peste 4.100 de lei.

Click AICI pentru a citi sentinţa care a impus amenda fără precedent

Refuză să plătească

Primarul Ciuhandu spune acum că măsura executării lui silite, ca persoană fizică, este un abuz şi că a depus plângere penală împotriva funcţionarilor de la fisc, pentru abuz în serviciu. „Îmi menţin demersul penal, plângerea penală împotriva acelor funcţionari care în dispreţul oricărei legi îşi bat joc de oameni. Nu voi plăti niciun fel de penalitate”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu, în exclusivitate pentru reporterii Adevărul de Seară din Timişoara. Hotărârea judecătorească prevede clar că trebuie penalizaţi Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza, Radu Radoslav şi ceilalţi, că sunt mai mulţi. Rămâne de văzut care va fi suma”, a spus şeful Administraţiei Finanţelor Publice Timişoara, Mircea Călin.

Amenda creşte în fiecare zi

Conform titlurilor executorii emise se fisc în fiecare zi în care cei vizaţi întârzie să plătească amenda suma de achitat creşte cu 50 de lei. „Amenda civilă a fost calculată pe perioada 13.11.2008 – 8.07.2009, reprezentând 50 de lei pe zi. Sancţiunea amenzii se calculează în continuare până la data plăţii, conform sentinţei Judecătoriei Timişoara”, se arată în titlurile executorii primite la domiciliu de toţi cei şase amendaţi.


Suma totală imputată primarului, la data emiterii somaţiei era de 10.950 de lei. Între timp, la suma iniţială s-au mai adăugat 4.150 de lei. Secretarul Consiliului Local Timişoara, Ioan Cojocari, alt funcţionar sancţionat, are de achitat, la zi, o sumă de peste 3.700 de euro. Cojocari a contestat şi el măsura şi spune că se va judeca. Fiecare zi de întârziere îl va costa însă scump, dacă nu i se dă câştig de cauză. „Fiscul ar fi trebuit să amendeze primăria, nu să ne execute pe noi, ca persoane fizice”, a spus secretarul Ioan Cojocari.

De un an sfidează justiţia

Sentinţa prin care se stabilesc amenzi pentru primar şi subalternii lui a fost emisă de Judecătoria Timişoara acum aproape un an. Sunt amendaţi, pe lângă primar, următorii funcţionari: Adrian Orza – viceprimar, Dorel Borza – fost viceprimar, Adrian Bodo – director economic, Mirela Lasuschevici –şef Serviciu Juridic, Ioan Cojocari – secretarul Consiliului Local, Valentin Moldovan – consilier local, Radu Ţoancă – consilier local, Sorin Karagena – consilier local, Mihaela Mârza – şef al Corpului de Control, Nicuşor Miuţ – director Direcţia Patromoniu, Marius Voicu – sef Birou Patrimoniu.  Aceştia au fost amendaţi pentru că, în calitate de membrii ai unei comisii care închiria spaţii ale municipalităţii, au refuzat să prelungească un contract de închiriere chiar şi după ce Justiţia a decis să trebuie să o facă şi le-a impus acest lucru.

image

CLICK MAI JOS PENTRU A ASCULTA DECLARAŢIA ŞEFULUI DE LA FISC
Primarul trebuie să plătească amenda din buzunarul propriu  

Citeşte despre alt caz în care se plătesc bani publici din cauza greşelilor făcute de şefii din Primăria Timişoara:
VIDEO Cea mai mare înfrângere a statului român la CEDO: 2,4 milioane de euro intră în executare (GALERIE FOTO)


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite