Timişoara: EXCLUSIV / Procurorii au deschis dosarul penal al vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV / Procurorii au deschis dosarul penal al vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat
Timişoara: EXCLUSIV / Procurorii au deschis dosarul penal al vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat

Procurorii au început procedurile legale pentru punerea sub acuzare a beizadelei Claudiu Hauptmann, tânărul de 18 ani din Reşiţa care a ucis şase oameni în cel mai cumplit accident rutier din ultimii ani din Banat. Acesta poate primi 10 ani de închisare.

CITEŞTE şi:

Reşiţa: EXCLUSIV Două fete au scăpat, printr-un joc al destinului, din maşina morţii condusă de vitezomanul Hauptmann

Timişoara: Vitezomanul ucigaş din Banat a intrat în depresie
Reşiţa:Fetele ucise de vitezomanul teribilist sunt plânse de zeci de colegi
UPDATE Carnagiu în Banat: Şase morţi într-un accident rutier VIDEO
Timişoara: Bilanţ: Săptămâna groazei în Banat, 11 morţi în accidente (SONDAJ)

Dosarul penal a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta şi va fi anchetat de Serviciul Cercetări Penale al Poliţiei Judeţului Timiş.

Sunt anchetate şapte infracţiuni

Surse din Parchet au declarat în exclusivitate pentru reporterii Adevărul din Timişoara că acum câteva minute s-a pus în mişcare procedura penală la finalul căreia Claudiu Hauptmann îşi primeşte pedeapsa pentru fapta comisă. Dacă va fi găsit vinovat de judecători Claudiu Hauptmann poate să primească 10 ani de închisoare. Părinţii vitezomanului vor fi nevoiţi să achite sume uriaşe ca despăgubiri materiale şi morale tuturor rudelor celor omorâţi în accident. „Parchetul urmează să lucreze, de luni, cu Serviciul Cercetări Penale al Poliţiei Timiş”, a declarat comisarul-şef Gheorghe Moldovan, adjunct al Şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş. „A ajuns dimineaţă la Parchetul din Deta dosarul accidentului şi acum câteva minute s-a dispus începerea urmăririi penale pentru şapte infracţiuni. Este dat număr penal şi este vorba de şase infracţiuni de omor din culpă, plus una de vătămare corporală din culpă”, a declarat o sursă din Parchet. „Dosarul este la Parchetul Deta cu toate documentele necesare, procedura este pusă în mişcare împotriva tânărului din Reşiţa care a condus maşina Peugeot”, a declarat subcomisarul Florin Bolbos, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş

Codul Penal: 10 ani de închisoare

De astăzi situaţia juridică a ucigaşului vitezoman este foarte gravă. „Conform Codului Penal, pedeapsa pentru ucidere din culpă este cuprinsă între 2 şi 7 ani. Pentru că numărul victimelor este mare se adăugă un spor de pedeapsă de 3 ani, astfel încât pedeapsa finală poate ajunge la 10 ani de închisoare. În plus, toate rudele celor ucişi sunt îndreptăţite să ceară vinovatului daune morale care pot să depăşească zeci de mii de euro pentru fiecare din cele şase victime. La daunele morale se adaugă toate daunele materiale, maşina distrusă, costurile spitalizărilor, inclusiv toate facturile pentru înmormântările victimelor. Băiatul rănit poate şi el să ceară daune morale şi materiale în funcţie de cât de mult va dura tratamentul medical de recuperare”, a explicat un judecător de pe cauze penale. 

Rudele victimelor au fost audiate

Poliţia a audiat deja toate rudele victimelor accidentului comis de beizadeaua Claudiu Hauptmann. „Le-am  predat tuturor documentele găsite asupra victimelor, sumele de bani pe care le aveau acestea, bijuteriile şi telefoanele mobile şi am luat primele declaraţii. Acum vine şi ultimul aparţinător, tatăl băiatului care a scăpat, să îi predăm lucrurile. Oamenii sunt distruşi şi a fost destul de greu. Momentan nu am discutat aspectele legate de daune dar sigur se vor constitui toţi părţi civile şi vor cere daune”, a declarat o sursă apropiată anchetei judiciare.

Marţi seară, autoturismul Peugeot condus de Claudiu Hauptmann din Timişoara către Reşiţa a intrat pe contrasens şi a izbit în plin un Daewoo Espero în care erau patru persoane. Acul vitezometrului din maşina condusă de Hauptmann s-a oprit la 130 de km/h. Vitezometrul din maşina Espero indica 50 km/h. Toţi pasagerii din Espero au murit pe loc. Doua fete care erau în maşina condusă de Hauptmann au murit şi ele. Hauptmann şi un prieten al lui sunt internaţi în spital cu oase rupte.

VIDEO: ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE! persoanele sensibile sunt avertizate să nu privească aceste imagini

Maşina în care şi-au pierdut viaţa cele două fete, imediat după accident. Delia era scoasă din resturile automobilului, iar Adelina era încă acolo pentru că echipajele de urgenţă au constatat că nu se mai poate face nimic pentru ea.

Se poate observa acul vitezometrului, care este oprit la 130 km/h, dar şi acul turometrului, care indică faptul că motorul era turat la momentul impactului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite