EXCLUSIV Primarul Timişoarei a descoperit un crater imens pe strada Alba Iulia GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu inspectează craterul de pe strada Alba Iulia
Nicolae Robu inspectează craterul de pe strada Alba Iulia

Timişorenii care au trecut în această seară pe strada Alba Iulia au avut parte de o surpriză mare. Vizavi de Infocentru s-a creat un crater de cinci metri

Cea mai circulată stradă din Timişoara, care face legătura dintre Piaţa Victoriei şi Piaţa Libertţii, a crăpat. Descoperirea a făcut-o chiar primarul Nicolae Robu. În rondul de noapte pe care obişnuieşte să o facă, primarul venea tocmai de la inspecţia lucrărilor de pe strada Mărăşeşti, când pe strada Alba Iulia, vizavi de Infocentru, a avut parte de o surpriză.

Edilul şef a ocolit craterul, de aproape cinci metri, care s-a creat în asfalt şi a trecut urgent la analizarea problemei. Nicolae Robu a aflat că este vorba de prima lucrare de graffiti în 3D făcută de artiştii români.



GALERIE FOTO

Craterul a fost realizat de un artist timişorean, care a lucrat la acest proiect alături de un graffer din Elveţia.

„Iniţial nu mi-am dat seama despre ce este vorba. Dar chiar e un crater în 3D, se vede perfect dintr-un anumit unghi. Foarte interesant
”, a exclamat Robu.

Germanul Manfred Stader, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti realizatori de picturi tridimensionale de stradă, a realizat în premieră o serie de astfel de lucrări în Bucureşti, în această vară.

Festivalul Street Art la Timişoara

Lucrarea de pe strada Alba Iulia este şi primul desen 3D realizat în Timişoara. Evenimentul face parte din Festivalul Internaţional de Steet Art, care se desfăşuară în capitala Banatului, în perioada 9-13 septembrie.

Proiectul este organizat de către Facultatea de Arte Timişoara împreună cu Fundaţia EnduRoMania şi cu sprijinul Primăriei Timişoara, ca o dezvoltare e ediţiei de anul trecut, cu scopul de a invoca importanţa artei stradale în Timişoara.

Prin acest eveniment, Timişoara a trecut pe un loc fruntaş în ţară din punctul de vedere al artei stradale şi al participării internaţionale. Au fost luate ca model dezvoltările similare care au avut succes în unele metropole ale lumii, precum Philadelphia, Miami, Berlin, New York, Sao Paolo.

Festivalul se va desfăşuară în mai multe locaţii din Timişoara: la Iulius Mall, la Filarmonica Banatului (zidul de la Grădina de vară), faţa estică a Facultăţii de Artă şi Design, cât şi asfaltul de pe str. Alba Iulia.


Festivalul Street Art Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite