Timişoara: EXCLUSIV Poliţia o trimite pe băbuţa luată cu asalt de mascaţi să dea în judecată procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela Şipoşi consideră că trupele speciale ale Poliţiei au comis un abuz când au intrat peste ea în casă. Femeia în vârstă de 67 de ani vrea să dea autorităţile în judecată după ce „mascaţii” i-au spart uşa în căutarea fiului ei.

CITIŢI ŞI:
Mascaţii de la trupele speciale au năvălit din greşeală în casa unei bătrâne
Timişoara: Povestea băbuţei peste care au dat buzna mascaţii din greşeală

Acţiunea poliţiştilor de la Crimă Organizată a avut loc vineri dimineaţa, la ora 06.00. Trupele speciale ale Departamentului de Intervenţie Rapidă (DPIR) au năvălit în trei locaţii din Deta şi Giera, în casele unor persoane suspecte de trafic cu armament. La Giera, mascaţii au năvălit în casa Danielei Şipoşi, în căutarea fiului ei, Miroslav Vlaici, suspectat că se ocupă cu trafic de arme. Oamenii legii nu au găsit-o în casă decât pe băbuţa care dormea şi o sabie despre care nu se putea spune că este folosită ca armă.

I-au spart uşa proaspăt montată

Femeia susţine că „mascaţii” i-au spart uşa proaspăt montată, motiv pentru care este hotărâtă să-i dea în judecată. „Când am auzit uşa spartă am crezut că o să mor pe mâna unor tâlhari. Am simţit o durere puternică în inimă şi eram sigură că o să mă sting. Mă bucur că încă trăiesc, asta ca să am timp să îi dau pe mâna justiţiei pe cei care mi-au distrus uşa”, a spus Daniela Şipoşi. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Timiş spun că bătrâna este liberă să depună plângere, iar indiferent dacă acţiunea a fost justificată sau nu, poliţiştii doar au acţionat. „Oricine consideră că s-a comis un abuz este liber să depună o plângere. Acţiunea desfăşurata pe raza localitatii Deta si Giera face parte din categoria activitatilor procedurale desfasurate intr-un dosar penal. Dosarele penale de Crima Organizata se desfasoara sub directa coordonare a procurorilor din cadrul DIICOT”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Emil Andrei.

Percheziţia a fost legală

Procurorul-şef al DIICOT, Mircea Andreş, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere pentru acţiunea de la Giera. Avocaţii timişoreni consideră, însă, că bătrâna nu are nicio şansă să îşi recupereze daunele pentru uşă şi pentru sperietură, din moment ce a existat un mandat de percheziţie. „Dacă există un mandat de percheziţie, acţiunea era legală, indiferent de vârsta celui care este percheziţionat. Suspectul trebuie să demonstreze în urma unui proces că este nevinovat şi atunci poate cere daune”, a spus avocatul Florin Kovacs.


Un alt avocat timişorean, Ciprian Matei, spune că din moment ce se impunea o percheziţie, aceasta trebuia făcută. „Este cunoscută atitudinea atitudinea persoanelor certate cu legea care se consideră abuzate de oamenii legii”, a spus Matei. Suspectul de trafic de arme, fiul bătrânei, care era la iubită în momentul percheziţiei, spune că este nevinovat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite