Timişoara: EXCLUSIV Şeful anchetei "lotului Odobescu" povesteşte cum a ajuns pe urmele celor şapte criminali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Şeful anchetei "lotului Odobescu" povesteşte cum a ajuns pe urmele celor şapte criminali
Timişoara: EXCLUSIV Şeful anchetei "lotului Odobescu" povesteşte cum a ajuns pe urmele celor şapte criminali

Cei şapte ucigaşi, printre care se afla şi cel mai căutat urmărit general din Banat, şi-au omorât victimele cu parii. Ei aveau hainele pline de sângele victimelor, însă au fost prinşi pentru că aveau grupe sanguine diferite de ale tinerilor pe care i-au ucis.

CITEŞTE ŞI:

Ucigaşul timişorean prins după 14 ani a jucat şah cu primarul Sectorului 6
Ucigaş prins după 14 ani în parc, la table |  
Cel mai căutat urmărit general din Banat se legitima cu numele procurorului şef din Timiş

EXCLUSIV Mărturia de pocăinţă a unuia din ucigaşii de pe Odobescu
Cel mai căutat urmărit general din Banat a fost prins sub acuzaţia de furt de BMW şi tâlhărie
Cel mai căutat urmărit general din Banat a fost prins în timp ce juca table în Capitală

Avocatul Constantin Pintiliciuc, care a fost timp de 15 ani ofiţer la Compartimentul Omoruri al Poliţiei Timiş, a fost omul care a rezolvat de crima pentru care e condamnat Nicolae Dragolea infractorul care s-a ascuns 14 ani de Poliţia Română.

Dragolea a fost prins ieri la Bucureşti, fiind ultimul din cei şapte ucigaşi care ajunge după gratii după uciderea a doi tineri campioni de kick-box în martie 1995. Pintiliciuc susţine că victimele lui Dragolea, Francis Doda, de 24 de ani şi Cristian Boroş, de 21 de ani, care au fost omorâţi cu parii, au provocat bătaia care le-a adus moartea.

„Antrenorul lor de kick-box, Cristinel Oprescu, şi-a deschis un bar în centru. Trupa lui Dragolea s-a dus la bar şi le-a luat bunuri în valoare de 1.000 de mărci germane”, şi-a amintit poliţistul care s-a ocupat de crimă.

Se ascundea în Costa Rica

El spune că Doda şi Boroş l-au bătut pe unul dintre cei şapte membri ai trupei lui Dragolea. „L-au snopit în bătaie. Apoi şi-au dat întâlnire cu trupa lui la miezul nopţii ca să se bată. Era o răfuială între găşti”, a mai spus fostul poliţist.

Doda şi Boroş au fost însă omorâţi în bătaie cu parii de cei şapte tineri din trupa lui Dragolea, care a fost prins după 14 ani de căutări, duminică, într-un parc din Bucureşti. „Am găsit pe stradă bucăţi de creier şi din mandibula victimelor. Le lipseau bucăţi din cap. Şase dintre ucigaşi au fost prinşi imediat în 1995, când au şi fost arestaţi.

Pe Dragolea nu l-am găsit niciodată. Aveam informaţii că e prin Costa Rica, Portugalia, Italia, Franţa. El era cel mai vârstinc dintre cei şapte. Şi mai avea la activ un viol înainte de crimă”.

Ucigaşii aveau hainele pline de sânge. „Nu avem probe ADN atunci. Însă şi-au dus hainele acasă. Norocul nostru a fost că grupele sanguine ale ucigaşilor erau diferite de cele ale victimelor. Aşa i-am prins. Ei nu şi-au recunoscut fapta niciodată”, a mai spus Pintiliciuc.

Cel mai priceput fugar
Nicolae Dragolea a fost prins duminică, după 14 ani de căutări, într-un parc din Bucureşti, în timp ce juca table. El s-a ascuns de poliţie sub o altă identitate şi trăia din furturi. Ultima dată a furat un telefon mobil şi a fost reclamat la poliţie. Acum urmează să îşi petreacă următorii 20 de ani în puşcărie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite