Timişoara: EXCLUSIV Mărturia de pocăinţă a unuia din ucigaşii de pe Odobescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Mărturia de pocăinţă a unuia din  ucigaşii de pe Odobescu
Timişoara: EXCLUSIV Mărturia de pocăinţă a unuia din ucigaşii de pe Odobescu

Cel mai căutat criminal din Timiş, Valentin Dragolea a fost prins de poliţiştii din Bucureşti. Cunoscut ca membru al „clanului Odobescu”, Dragolea este acuzat că împreună cu alţi cinci membri ai lumii interlope au ucis doi sportivi. Unul dintre cei condamnaţi, Irinel Ştefan s-a pocăit de faptele lui şi vrea să îl aducă şi pe Dragolea la credinţă.

CITEŞTE ŞI:


După ieşirea din penitenciar, Irinel Ştefan şi-a povestit viaţa la postul de radio Vocea Evangheliei. Crescut într-o familie de creştini evanghleici, Irinel nu a împărtăşit principiile religioase, iar în adolescenţă a ajuns unul din cei mai temuţi membri ai lumii interlope. La doar 23 de ani a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor. Nici în puşcărie, Irinel Ştefan nu s-a liniştit şi în 1997 a pus la cale o revoltă de proporţii în Penitenciarul Popa Şapcă. 

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/timisoara stefan irinel filmul evenimentelor.mp3 width=200 height=50 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false





Nimeni nu a vrut să omoare


După opt ani de detenţie, viaţa lui Irinel a luat o cu totul altă turnură. „Prin harul Domnului viaţa mea s-a schimbat, am devenit un alt om”, îşi începe fostul deţinut mărturia. Acesta a povestit pentru postul de radio şi momentul crimei de pe Odobescu. „Ei erau patru şi noi eram şase. Cinci au luat parte. Nu a vrut nimeni să omoare pe nimeni. Foarte rari sunt oamenii care vor să comită o crimă. Ne-am întâlnit şi ne-am luat la bătaie. Doi tineri din păcate au decedat. Puteam eu să mor sau altul. A fost o răfuială între două găşti”, a povestit  Irinel Ştefan.

"Mi-aş dori să mă întâlnesc cu familia tinerilor ucişi"

În cadrul interviului acordat la radio, Irinel Ştefan a spus că înţelege ura familiilor victimelor, dar speră sa ajungă ziua în care să poată fi iertat şi de părinţii tinerilor ucişi. „Mi-aş dori mult să mă întâlnesc cu familia. Tot timpul mă rog pentru ei şi spun: "Doamne Isuse sunt acolo răni. Numai Tu poţi vindeca rănile". M-aş bucura să ne întâlnim într-un context în care rănile să fie vindecate”, a spus Ştefan cu lacrimi în ochi.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/timisoara stefan irinel familia victimelor.mp3 width=200 height=50 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false





Se roagă pentru ucigaşii de pe Odobescu


image
image



Irinel Ştefan caută în această perioadă de lucru, dar în timpul pe care îl are la dispoziţie merge din loc în loc şi mărturiseşte ce schimbare a făcut Dumnezeu în viaţa lui. Acesta spune că după ce criminalul prins ieri va fi stabilit într-un penitenciar va merge să-i vorbească despre Hristos. „Îmi pare foarte rău că cei ce sunt cu mine în dosar nu au ajuns la conştiinţa faptului că Dumnezeu a avut milă de ei şi că faptul că sunt în viaţă nu sunt cu nimic mai buni decât cei care au murit”, a spus Ştefan.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite