Timişoara: EXCLUSIV Omor cu violenţă şi protecţia studenţilor, motivele arestării tinerilor pentru crima de la Medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 "Adevărul" a aflat motivarea emisă de instanţa care a dispus arestarea preventivă a studenţilor Carmen Bejan şi Sergiu Florea. În aceasta se specifică faptul că decizia arestării a fost luată pentru a nu spori sentimentul de nesiguranţă al cetăţenilor şi, de asemenea, pentru a-i proteja pe cei doi inculpaţi de eventuale răzbunări.

Motivarea instanţei arată că declaraţiile studenţilor acuzaţi de crima de la Medicină sunt în continuare contradictorii, fiecare dintre inculpaţi încercând să-şi asume cât mai puţin din vină. Judecătorul Radu Herciu a dispus arestarea preventivă a studenţilor duminică seara. Ziarul „Adevărul” a intrat în posesia motivelor reţinute de magistrat.

„Fiind vorba de o acţiune de o gravitate deosebită, cu consecinţe dintre cele mai nefaste, instanţa apreciază că lăsarea în libertate a inculpaţilor nu ar face altceva decât să sporească sentimentul de nesiguranţă a cetăţenilor”, arată motivarea judecătorului. Instanţa a mai apreciat că sângele rece cu care studenţii au tranşat cadavrul şi au încercat să îşi asigure scăparea arată că cei doi nu au niciun fel de remuşcare.

Un alt motiv pentru care judecătorul a dispus arestarea preventivă a lui Carmen Bejan şi Sergiu Florea este protecţia studenţilor de comunitatea romă. „Luarea unor măsuri preventive faţă de cei doi inculpaţi se impune şi pentru a le asigura acestora protecţia. După cum au arătat ambii inculpaţi, s-au prezentat în faţa instanţei de bunăvoie, dar sub pază pentru a le fi asigurată protecţia de comunitatea romă. Instanţa apreciază că lăsarea în libertate a celor doi nu ar face altceva decât să conducă la o posibilă escaladare a violenţelor”, arată motivarea instanţei.

Povestea celei mai crunte crime din Banat:


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite