Timişoara: EXCLUSIV Silvia Conti de România: „Magistratul e lipsit de forţa legii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Silvia Conti de România: „Magistratul e lipsit de forţa legii”
Timişoara: EXCLUSIV Silvia Conti de România: „Magistratul e lipsit de forţa legii”

„Silvia Conti” a României, procurorul timişorean Constanţa Cârstea, care l-a băgat după gratii pe prinţul contrabandei Zaher Iskandarani, a ieşit la pensie acuzând politicienii că au anihilat forţa Justiţiei, în folosul mafiei.

Procurorul care l-a băgat la puşcărie pe Zaher Iskandarani şi a instrumentat cel mai greu dosar al mafiei imobiliare timişorene s-a retras din sistem.

S-a retras din CSM

Constanţa Cârstea, fost procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, inspector în cadrul Serviciului de Inspecţie Judiciară pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, s-a retras din sistemul judiciar românesc.

„Magistratul e lipsit de forţa legii”

„Nu mă regăsesc în actualul sistem de justiţie, în care magistratul este lipsit de forţa legii, iar actuala clasa politică a devenit tiranică”, a declarat Constanţa Cârstea, în exclusivitate pentru ziarul „Adevărul de Seară”. Cu ani în urmă, Constanţa Cârstea a devenit celebră după ce a condus foarte dur ancheta în cazul lui Zaher Iskandarani, poreclit „Prinţul Banatului”, organizatorul contrabandei cu ţigări din Banat.

„România se îndreaptă spre structurile unui stat mafiot”

Constanţa Cârstea a declarat astăzi, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară, că se simte şi acum ameninţată de cei pe care i-a anchetat. În urmă cu peste zece ani, procurorul a fost ameninţat cu moartea, după ce a dispus arestarea lui Zaher Iskandarani. În 2007, Magistratul şi-a găsit gardul casei vopsit în negru, într-o perioadă în care procurorul se ocupa de câteva dosare importante. La un moment dat, Cârstea era păzită de 12 poliţişti, fiindcă se lansase zvonul că urma să fie lichidată la ordinul mafiei.

 

Devenită prim-procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Timişoara, Constanţa Cârstea a fost înlocuită din funcţie de ministrul Justiţiei de atunci, Valeriu Stoica, pentru „deficienţe organizatorice”. „De acum 19 ani am atras atenţia că, pe fondul unei crize de autoritate, România se îndreaptă spre structurile unui stat mafiot. De atunci am spus că trebuie făcută curăţenie în Justiţie”, a mai spus Cârstea  în exclusivitate pentru reporterii Adevărul de Seară din Timişoara.

Citeşte informaţii în EXCLUSIVITATE despre cum încearcă Zaher Iskandarani să îşi şteargă cu buretele trecutul infracţional şi despre cum îi supraveghează acum SRI afacerile ascunse: 

Zaher, "Prinţul Banatului", îşi şterge cazierul cu SRI pe urmele lui
Timişoara: Zaher Iskandarani, „Prinţul Banatului”, vrea să îşi şteargă trecutul infracţional din cazier
Timişoara: Schimbarea la faţă a lui Zaher Iskandarani: „Îmi asigur existenţa prin muncă şi alte mijloace oneste”


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite