Timişoara: EXCLUSIV Localnicii din satul butoi de pulbere, Rudna, sunt terorizaţi de hoţi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Localnicii din satul butoi de pulbere, Rudna, sunt terorizaţi de hoţi (GALERIE FOTO)
Timişoara: EXCLUSIV Localnicii din satul butoi de pulbere, Rudna, sunt terorizaţi de hoţi (GALERIE FOTO)

Locuitorii din Rudna sunt atacaţi de cel puţin două ori pe sătămână de hoţi, care fură tot ce le pică în cale. Sătenii terorizaţi de comunitatea rromilor nici nu mai anunţă furturile la poliţie şi preferă să tacă de teama infractorilor răzbunători.

Citeşte şi alte detali despre satul prăduit de infractorii rromi:

Timişoara: EXCLUSIV Poliţistul din satul care stă pe un butoi de pulbere merge cu prietenii la intervenţii

Timişoara: EXCLUSIV Rromii infractori din satul Rudna au fost alungaţi din Diniaş în anii 70

Mai citiţi:

Localitatea Rudna din judeţul Timiş s-a transformat în raiul hoţilor. Oamenii rămân fără animalele din curte, sunt prădate chiar şi şpaisurile, iar hoţii fură cam tot ce prind. Sătenii sunt disperaţi şi nu ştiu la cine să se mai plângă. Aceştia au renunţat să mai facă reclamaţii la poliţie, pe motiv că niciodată hoţii nu sunt prinşi.

Mi-au luat doi porci, cârnaţii afumaţi, maşina de tocat carne şi o drujbă. Nu se găseşte niciodată hoţul. Poliţia nu are ce să le facă. De multe ori au mers la hoţ acasă şi au ieşit fugăriţi cu toporul. Vecinei mele i s-a furat toată poarta. E mai rău ca în junglă aici”, a declarat Angela Iuan din Rudna.

Ultimul prădat a fost veterinarul pensionar Ion Ştefan. „Sâmbătă noaptea mi-au furat patru curci, zece găini şi un cocoş. Nici nu am mai anunţat la poliţie. Ştim că nu fac nimic. Dacă spunem ceva, vin şi ne dau foc la casă. Acum tremur noaptea să nu vină să-mi fure porumbul”, a spus Ştefan.

Iarna fură de foame

Localnicii dau vina pe comunitatea romilor din sat. Cei mai mulţi nu muncesc, iar unii sunt hoţi recidivişti. Odată cu venirea iernii, sătenii se tem că furturile, obişnuite în satul lor, se vor înteţi, pentru că romii, care nu lucrează, vor ataca în căutare de mâncare. „Mi-au spânzurat câinele şi apoi au furat zece găini, un cocoş şi trei topoare. Stăm cu frică, noaptea ne este teamă să mai ieşim”, a povestit Lenuţa Banyas. „Mi-au furat lucruri de peste 200 de milioane. Nu merge nimeni la poliţie, pentru că nu le face nimic. Tăcem şi aşteptăm să fim furaţi şi altă dată”, a spus şi Matea Popovici.

Citiţi cum a ajuns Rudna sat fără câini, mâine, în Adevărul

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite