Timişoara: EXCLUSIV Tatăl ucigaşului cu Ferrari a oferit 15.000 de euro mamei victimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Tatăl ucigaşului cu Ferrari a oferit 15.000 de euro mamei victimei
Timişoara: EXCLUSIV Tatăl ucigaşului cu Ferrari a oferit 15.000 de euro mamei victimei

Tatăl ucigaşului cu Ferrari a oferit 15.000 de euro mamei victimei pentru a-şi retrage acţiunile din instanţă.  Aurelia Grămescu a refuzat banii şi l-a trimis pe Cocoană senior să cumpere lumânări pentru fiul lui.

CITEŞTE CUM A EVOLUAT CAZUL UCIGAŞULUI CU FERRARI:

Operaţiunea „Eliberarea lui Cocoană”

Plăcuţă comemorativă pentru victima ucigaşului cu Ferrari în locul în care a fost omorât

EXCLUSIV: Ucigaşul cu Ferrari vrea să fie doctor în cardiologie (VIDEO+FOTO)
EXCLUSIV Cazul „Ucigaşul cu Ferrari”, elocvent pentru justiţia română VIDEO
EXCLUSIVITATE Ucigaşul cu Ferrari s-a refugiat pe apă (GALERIE FOTO)
Timişoara: „Ucigaşul cu Ferrari”, caz tipic pentru justiţia română: vinovatul savurează în lux libertatea, victimele au vieţile distruse

Aurelia Grămescu, mama lui Lucian Reja, tânărul de 28 de ani ucis anul trecut, în 19 august, a declarat ieri, în exclusivitate pentru Adevărul, că a fost contactată de tatăl lui Adrian Cocoană, şoferul de Ferrari care a produs accidentul.

Preţul unei vieţi

Mi-a oferit 15.000 de euro. I-am spus să considere că i-am acceptat şi că îi fac eu lui cadou suma asta ca să meargă să cumpere lumânări de toţi banii şi să aprindă pentru fiul lui tot atâtea lumânări câte am aprins eu pentru Lucian”, a spus Aurelia Grămescu. Femeia se pregăteşte să comemoreze mâine un an de la moartea fiului ei. Adrian Cocoană şi-a cerut ieri iertare de la rudele celui ucis prin intermediul ziarului „Adevărul”. Aurelia Grămescu spune că va lupta până la ultima suflare pentru a se asigura că Adrian Cocoană primeşte pedeapsa cuvenită pentru că i-a ucis fiul. "Am să mă asigur că va fi pedepsit penal ca să aibă cazier şi să nu mai poată să fie medic niciodată. El trebuie să plătească moral, material şi penal. Cea mai mare pedeapsă pentru el este însă cea divină", a mai spus femeia.

Vrea să plece din Timişoara

Procesul în care Adrian Cocoană este judecat pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală este judecat la Tribunalul Dolj. Următorul termen este în 25 august, când se va judeca o cerere a lui Cocoană de a i se ridica interdicţia de a părăsi Timişoara. Cocoană susţine că vrea să meargă la Bucureşti pentru a-şi susţine doctoratul în cardiologie. Mama lui Lucian Reja (foto stanga jos) are alte informaţii. "Am auzit că vrea să meargă în Dubai, în concediu", spune Aurelia Grămescu. "Nu vreau să discut despre proces, cred că avocaţii pot spune mai bine ce este acolo", a spus Cocoană (foto dreapta jos).

Speră să termine procesul până în decembrie

"Acest caz arată că justiţia nu funcţionează la noi. Sper ca până la urmă cei chemaţi să dea un verdict să înţeleagă care este locul şi rolul justiţiei. Dosarul trebuie să revină de la Curtea Constituţională şi în maxim trei, până în iarnă, aşteptăm sentinţa. Sper ca verdictul să vină cel târziu în decembrie, dacă justiţia nu va intra în colaps total. În 14 iulie s-a declarat excepţia de neconstituţionalitate invocată de Cocoană ca fiind nefondată. A fost ridicată munai pentru tergiversarea dosarului", a spus avocatul Florin Kovacs, de la casa de avocatură Kovacs & Covaci, care reprezintă interesele mamei victimei.

               

image
image

Acuzaţii de corupţie

Avocatul Kovacs a mai spus că există informaţii potrivit cărora s-au comis acte de coruzpie în acest proces, în urma cărora s-a dispus şi eliberarea lui Cocoană din arestul preventiv. Conform avocatului s-ar fi plătit 60.000 de euro, prin intermediul unui interlop din Craiova, pentru a se obţine eliberarea. DNA Bucureşti a demarat o anchetă încă de la finele anului trecut însă nu a mai anunţat niciun progres. "DNA tace şi face, sper. Este cert că există două dosare penale", a spus avocatul Kovacs. Reprezentanţii DNA au refuzat oficial să ofere informaţii, sub jusitifcarea unui articol din Legea Informaţiilor Publice care spune că nu se pot transmite informaţii despre anchetele penale în curs, dacă astfel s-ar periclita rezultatul anchetei judiciare.     

Mai citeşte:
Cocoană, şpagă pentru libertate

Cum poate scăpa şoferul din Ferrari basma curată
Mama tânărului ucis de Ferrari: „E primul Paşte fără fiul meu”
Atenţie la jeep: te calcă beizadeaua!
Ucigaşul cu Ferrari, un manelist agresiv
Ucigaşul cu Ferrari, spaima asigurărilor
Ucigaşul cu Ferrari va fi judecat la Craiova
Ucigaşul cu Ferrari, citat de procurorii anticorupţie
Altă victimă în cazul Cocoană


Neagă acuzaţiile de corupţie

Maria Vasi, avocata lui Cocoană în procesul de la Craiova, neagă acuzele de corupţie. "Lucrurile au scăpat de sub control ca la orice accident. Procesul merge însă pe tipic obişnuit. Încercăm să aducem toate argumentele juridice pentru a obţine clemenţă. Am reuşit să-l punem în libertate. A spune că nu se face dreptate nu e corect. Procesul decurge ca pentru orice alt acuzat de omor din culpă după un accident. Toţi sunt judecaţi în stare de libertate. Abia la sfârşitul procesului se poate spune dacă s-a făcut dreptate sau nu. Sigur că este injustă situaţia dânsei, fără copil şi greutăţi financiare, dar numai judecătorul va decide compensaţiile. Pentru familia victimei e o perioadă de aşteptare care le cauzează o suferinţă în plus, înţelegem asta”, a spus Maria Vasi.

Cittiţi mâine dimineaţă în Adevărul povestea dramei prin care trec cei afectaţi

Urmăriţi pe
timisoara.adevarul.ro şi în ziarul „Adevărul” cum a evoluat acest caz şi care sunt reacţiile celor implicaţi, la un an de la producerea accidentului mortal.

video 1: CAZUL COCOANĂ RELATAT LA REALITATEA TV

 

video 2:
MITING AL TIMIŞORENILOR ÎMPOTRIVA MUŞAMALIZĂRII DOSARULUI COCOANĂ (sursa: youtube.com/agenda.ro)



video 3:
DNA ANCHETEAZĂ ELIBERAREA LUI COCOANĂ DIN AREST (sursa: youtube.com, ştire Realitatea TV)




video 4: 
AVOCATUL MAMEI VICTIMEI SPUNE CĂ S-A DAT ŞPAGĂ 60.000 DE EURO PENTRU ELIBERAREA LUI COCOANĂ(sursa: youtube.com, ştire Realitatea TV)

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite