Timişoara: EXCLUSIV Rromii infractori din satul Rudna au fost alungaţi din Diniaş în anii 70

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV Rromii infractori din satul Rudna au fost alungaţi din Diniaş în anii 70
Timişoara: EXCLUSIV Rromii infractori din satul Rudna au fost alungaţi din Diniaş în anii 70

Hoţii care terorizează în voie un sat întreg provin din generaţia de infractori care au fost expulzaţi de la Diniaş. Pentru că nu există poliţie la Rudna, aceştia atacă casele bătrânilor de câte ori au chef.

Mai citiţi:

Timişoara: EXCLUSIV Localnicii din satul butoi de pulbere, Rudna, sunt terorizaţi de hoţi (GALERIE FOTO)

Timişoara: EXCLUSIV Poliţistul din satul care stă pe un butoi de pulbere merge cu prietenii la intervenţii

Primarul comunei Giulvăz susţine că jungla de la Rudna se datorează recidiviştilor care fac naveta între puşcărie şi sat. Acesta ridică din umeri şi nu poate face nimic cu un singur poliţist pentru patru sate. „Avem patru poliţişti în schemă, dar Poliţia din Timişoara nu are de unde să ne dea. Mai apelăm la vecinii de la Peciul Nou”, a declarat Valentin Cristeţ, primarul din Giulvăz. Acesta s-a născut acea zonă şi cunoaşte cel mai bine situaţia de la Rudna.

Acolo sunt foarte mulţi romi, iar populaţia română şi sârbă e îmbătrânită. Majoritatea ţiganilor au fost la puşcărie pentru furt, tâlhărie şi alte infracţiuni. Povestea lor e mai veche. Aceştia au ajuns acolo la mijlocul anilor 70, după ce au fost alungaţi de la Diniaş. CAP-ul de acolo le-a plătit case pentru a se muta la Rudna şi la Checea”, a mai povestit Valentin Cristeţ.
Infractorii din Rudna nici măcar nu se declarpă rromi. Aceştia se consideră români sau sârbi.

Primarul din Giulvăz se teme de un nou val de hoţii în pragul sărbătorilor de iarnă. „Cum taie porcul cineva, devine ţintă pentru hoţi. Ei aleg oameni bătrâni, care stau singuri. Fură găini din coteţ, gâşte, lemne şi tot ce prind. Profită că nu avem poliţişti”, a mai spus Valentin Cristeţ.

L-au băgat în spital pe poliţist

Poliţistul Cristian Miloş trebuie să aibe grijă de liniştea în patru sate: Giulvăz, Rudna, Crai Nou şi Ivanda, unde locuiesc aproximativ 3.000 de persoane. Acesta a fost bătut crunt în această primăvara, când a fost chemat pentru a aplana un conflict îzbucnit la Rudna. „L-au bătut până a ajuns la spital. Nimeni nu a păţit nimic, toţi acei oameni sunt liberi”, a afirmat Valentin Cristeţ.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite