După ce a găsit o şmecherie să devină ziarist, secretarul Cojocari a blocat disponibilizările la Primăria Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juriştii Primăriei Timişoara, conduşi de secretarul Ioan Cojocari, au găsit o modalitate de a opri, cel puţin deocamdată, restructurările de personal de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei şi de la Poliţia Comunitară. Soluţia propusă de primărie a fost aprobată de instanţă.

Primăria Timişoara a reuşit să obţină o blocare a disponibilizările în instanţă. Mai exact, municipalitatea a atacat o adresă a Prefecturii Timiş prin care era adus la cunoştinţă numărul de angajaţi care trebuie daţi afară. „Adresa prevdea că la un anumit număr de populaţie trebuie un anumit număr de angajaţi. Calculele prefecturii sunt făcute după ultimul recensământ, dar de atunci numărul populaţiei a crescut”, a explicat şeful Direcţiei de Comunicare din Primăria Timişoara, Violeta Mihalache.

Reprezentanţii primăriei şi-au mai motivat acţiunea prin faptul că o disponibilizare a numărului de personal de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei ar bloca practic emiterea buletinelor în cele 28 de comune arondate Timişoarei. La ultima şedinţă, Consiliul Judeţean a aprobat însă preluarea a 15 angajaţi de la Primăria Timişoara, care să asigure emiterea buletinelor pentru cele 28 de comune.

După ce a pierdut în instanţă, prefectul Mircea Băcală a spus că „găselniţa primăriei este o chichiţă juridică” şi va face recurs împotriva deciziei instanţei. În acelaşi timp, prefectul a anunţat că dacă Primăria Timişoara nu respectă Ordonanţa 63, care se referă la restructurarea personalului din administraţia publică, riscă amenzi şi blocarea conturilor. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite