Drumarii care au cerut şpagă trupei AC/DC i-au „muls” şi pe şeicii din Qatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlorii de trafic din vama Nădlac implicaţi în scandalul şpăgii AC/DC nu sunt la prima isparvă. În urmă cu doi ani, Ministerul Transporturilor a declanşat o anchetă internă după ce angajaţii de la Nădlac au fost acuzaţi că au luat şpagă echipei de Formula 1 pe apă a Qatarului.

Scandalul internaţional provocat de lucrătorii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara din vama Nădlac, după ce s-a aflat că au pretins şpagă de la echipa tehnică a legendarei trupe AC/DC, nu este primul de acest gen. În urmă cu doi ani controlorii de trafic de la Nădlac au fost acuzaţi că au luat şpagă de la şoferii camioanelor care transportau bărcile cu motor de Formula 1 ale echipei din Qatar, TIR-uri ce au intrat în ţară pentru a ajunge la Constanţa la un concurs internaţional. „A fost o anchetă şi au fost demişi oameni, dar degeaba îi schimbi dacă nu schimbi obiceiurile”, a spus pentru „Adevărul” ministrul Transporturilor de la acea vreme, Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că şpaga de la vama de vest este mod de viaţă. „Cei care lucrau la cântar stricau intenţionat cântarele. Am dat eu personal dispoziţie scrisă ca să le repare”, a mai spus Orban. Fostul ministru spune că singura soluţie pentru eliminarea şpăgilor este concesionarea serviciului către firme private. „În Bulgaria s-a angajat o firme private şi s-au dublat încasările”, a adăugat Orban.

Întrebată despre situaţia de la Nădlac, şefa agenţiei, Olasz Ildiko a refuzat să dea vreun detaliu despre situaţia de acolo, iar când a fost întrebată de persoanele care lucrează acolo şi dacă soţul ei lucrează în sistem, Olasz Ildiko a trântit telefonul în nas.

Urmăriţi în „Adevărul de Seară” de astăzi şi mâine în ziarul „Adevărul” soţiile căror funcţionari cu nume grele lucrează în agenţia de la Nădlac şi ce vile are şefa punctului de lucru şi subordonaţii săi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite